Krivična prijava protiv Marka Bastaća zbog navoda njegovog kuma o korupciji!

Autor: Republika

Vesti

31.10.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo je krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća, predsednika Gradske opštine Stari Grad u Beogradu, zbog navoda njegovog kuma Lazara Lešnjaka o tome da je Bastać "uzimao koverte" od investitora koji su bez adekvatnih dozvola gradili na teritoriji Starog Grada.

Foto: Privatna arhiva
Mario Spasić

- Kao društvo, ni milimetar ne smemo ustuknuti pred političkom korupcijom za koju je osumnjičen Marko Bastać i to od strane nekadašnje svoje desne ruke, venčanog kuma. Navodi da je Marko Bastać primao koverte pune para od investitora koji su bespravno gradili na teritoriji Starog Grada predstavljaju do sada najozbiljniji antikorupcijski alarm, gde je potpuno jasno da je Bastać angažovanjem u politici zapravo želeo za sebe da obezbedi amnestiju za krivična dela koja čini i za koja ga optužuje venčani kum. Kao njegov kum, Lešnjak je nedvosmisleno izjavio da je pratio bespravnu gradnju na Starom gradu, i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koju je bio dužan da preuzme i odnese Bastaću i da je tih koverata bilo desetak. Kako postoji jasna sumnja da je Bastać korumpiran, Tužilaštvu za organizovani kriminal podneli smo krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća kako bi se čitava stvar isterala na čistac - kaže generalni sekretar Mario Spasić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading