Da li je to Dačić razmenio brojeve telefona sa Trampom?

Autor: Republika

Vesti

18.09.2017

17:23 >> 21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, poznat po neformalnom ponašanju u susretu sa stranim diplomatama, prišao je tokom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku predsedniku SAD Donaldu Trampu.

RepublikaFoto: Tanjug
Vidi Donalde, da ti kažem...

Naime, kao što se može videti na fotografiji koju je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je prišao Trampu i nešto mu govorio na uvo, dok se ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli srdačno smejala. 

Iako se u prvom trenutku nije znalo šta je Dačić rekao Trampu, beogradski mediji su ubrzo počeli da da se utrkuju u navođenju razloga zbog kojih je srpski šef diplomatije prišao američkom predsedniku.

Evo piši, +381...

Kako navodi Alo, Tramp je, mimo protokola, pozvao šefa srpske diplomatije da mu priđe kako bi razmenili brojeve telefona.

- Gutijeres i svi drugi su bili zgranuti potezom Trampa. Jer u ovakvim situacijama predsedniku SAD ne može da priđe bilo ko - kaže izvor iz diplomatskih krugova i dodaje:

- Razmenili su brojeve telefona kako bi se nakon sastanka sreli. Ovo niko od Trampa nije očekivao, a čak su i ljudi iz njegove administracije bili zatečeni, ali ih je Tramp opustio rečima: "To je moj drug" - navodi izvor Alo.

Daj autogram

S druge strane, pojedini mediji spekulišu da je Dačić napravio gest kakav nije zabeležen u svetskoj diplomatiji, pošto je zapravo od Trampa tražio autogram.

Inače, u zvaničnom saopštenju Ministarstva inostranih poslova, tamo je razgovarao s generalnim sekreterom UN Antoniom Guterešom, britanskim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom i predsednikom SAD Donaldom Trampom. 

Podsetimo, Dačić se sreo sa prvim čovekom SAD i dok Tramp nije pobedio na izborima. Kasnije je Dačić ispričao da je Tramp rekao kako je naša teniserka Ana Ivanović najlepša žena koju je ikada video.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading