Razgovor o saradnji: Dačić se sastao sa turskim ministrom inostranih poslova!

Autor: Republika

Vesti

07.10.2019

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbija Ivice Dačić razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom, koji je u Republiku Srbiju doputovao u svojstvu člana delegacije predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

U razgovorima koji su protekli u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim razvojem naših bilateralnih odnosa, koji će u narednom periodu biti još raznovrsniji i dublji.

Dva ministra spoljnih poslova su se saglasila da je neophodno načelno dogovoriti dinamiku novih susreta, kao i razgovora koji se na istom nivou vode u sklopu trilateralnog mehanizma saradnje između Republike Srbije, Republike Turske i Bosne i Hercegovine. 

Pored tema iz domena bilateralnih odnosa, dva ministra su razgovarala i o multilateralnoj saradnji. Sastanak je prethodio drugoj sednici Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading