PLJAČKA VELIKOG BRATA: Povratak na mesto zločina!?

Autor: embargo.rs, Republika

Vesti

18.09.2017

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li svojom eventualnom kandidaturom za gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas planira da možda vrati Beograđanima one milione koje je, kako piše portal embargo.rs, na prevaru uzeo pre desetak godina kroz serijal "Velikog brata"? Ako se ne sećate, 2007. godine čista dobit firme čiji je Đilas bio suvlasnik bila je više od 4 miliona evra!

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Nisam ja - zeka je: Dragan Đilas

Dragan Đilas se ne još ne izjašnjava da li će opet u kandidaturu za gradonačelnika Beograda, ali zato je Beograđanima još sveža slika vremena pljačkanja budžeta i isisavanje državnih para. Tako da, ako se vrati - vraća se na mesto zločina.

Dragan Đilas je, sa svojom prvom suprugom Milicom Delević, bio suvlasnik sa po 25 odsto (zajedno su imali 50 odsto) vlasničkog udela u preduzeću "Multicom group", a ovo predzeće je bilo sa 49 odsto akcija osnivač i vlasnik preduzeća "Emotion production". Ovo preduzeće je u javnosti bilo poznato po emitovanju profitabilnih TV emisija i kvizova na TV B92, poput: "Veliki brat", "Menjam ženu", "Leteći start", "48 sati svadba", "Uzmi ili ostavi", "Sve za ljubav", "Ruski rulet".

- Čuveni serijal "Velikog brata" počeo je da se na TV B92 emituje u avgustu 2006. godine, a firma "Emotion" je počela sa pripremama godinu dana ranije - priča sagovornik Embarga.

– Trebalo je sagraditi objekat iz koga će se emitovati "Veliki brat" i ispuniti brojne druge uslove, kako bi se preuzela inostrana licenca. Dragan Đilas, kao nova politička zvezda u usponu, ponikla iz Tadićevog okruženja i njegovog bezgraničnog poverenja, imao je zadatak, da u ime firme u kojoj je suvlasnik - pronađe  mesto i sagradi objekat. Nije bilo puno vremena, ali je odmah izbor pao na lokaciju u Košutnjaku! Unutar "Pionirskog grada". Postavljalo se pitanje - kako sagraditi objekat, jer nijedan od postojećih nije ispunjavao zadate uslove da bi se dobila licenca emisije?!

Dragan Đilas dolazi na spasonosnu ideju: da se kao fol izgradi objekat za decu, za njihovu rekreaciju, a da se u stvari sagradi objekat za potrebe "Velikog brata"!?

Istoga trena kreće se u realizaciju "velikog plana Velikog Brata":  počinje da se plete mreža spekulacija i prevara, koristi se uticaj na gradske strukture vlasti u Beogradu. Izgleda, lako je "ubedio" ondašnjeg direktora SRC "Pionirski grad" da sarađuje…

Naime, prema zvaničnim dokumentima inspekcijskih organa, prvo bez ikakvih dozvola i saglasnosti, a zatim pod izgovorom  da se gradi "objekat za smeštaj dece, kulturno-zabavnu i sportsko-rekreativnu namenu", firma "Emotion Production"  u kojoj je Dragan Đilas bio suvlasnik - nezakonito  je otela građevinsko zemljište i izgradila kuću "Velikog brata"! Tek posle izgradnje spornog objekta, naknadno su "pravljeni" papiri, tako da je "Đilasu end company" omogućeno da promeni namenu objekta, odnosno da ga prilagodi za potrebe  snimanja čuvenog TV serijala "Veliki brat"… Licemerje Dragana Đilasa nije imalo mere: po lažnim papirima, objekat za rekreaciju i učenje dece pretvorio je u kuću Velikog brata, u biznis od koga je zaradio prvih nekoliko miliona čistog profita.

Sa prvim zarađenim milionima, Đilas je postao sinonim moći i političkog uspona u Demokratskoj stranci. Preko noći je bogati Đilas postao i lažni moralista, lažni dušebrižnik za izgladnele i beskućnike, za  "svu decu ovoga sveta". Demokratska stranka je zadovoljno trljala ruke: dobili su nekoga ko će naslediti Borisa Tadića! Samo upućeniji su znali i dobro krili od javnosti i istražnih organa ove zemlje - kako se siromašni mladić iz drljavog belog "jugića", koga je više gurao nego što je vozio, obreo u svilenim odelima, luksuznim restoranima i milionima evra na računima… Kako je Dragan Đilas postao Veliki Brat, poštovan i cenjen…

A zatim kasnije, kada je postao gradonačelnik Beograda - što je više iz budžeta skretao para za  fantomske firme  "Đilas end company" - to je bio poštovaniji i cenjeniji, piše embargo.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading