Kancelarija za KiM: Nema te zabrane koja može srpečiti Srbe da glasaju za Srpsku listu

Autor: Tanjug

Vesti

29.09.2019

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je danas odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije uoči izbora na Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Srpska lista

- Takozvano ministarstvo spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini donelo je zabranu koju ni po jednom zakonu ili dogovoru iz Brisela nije ovlašćeno da donese, kako bi sprečilo predstavnike Vlade Srbije da pružaju podršku srpskom narodu koji je, kako pokazuje i ova predizborna kampanja, permanentno žrtva političkog nasilja, kršenja ljudskih prava i nedemokratskog postupanja - saopštila je Kancelarija.

Kako se navodi, ne može se aktom nijedne privremene institucije u Prištini "pružiti legalno pokriće za maltretiranje kojem su proteklih dana bili izloženi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju u nastojanju da budu sa svojim narodom".

- Ponavljamo da nema te zabrane i nasilja, ili novčane kazne, kojima Priština može obeshrabriti Srbe na Kosovu i Metohiji i sprečiti ih da glasaju za Srpsku listu 6. oktobra. U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu - kaže se u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je "zabrinjavajuće i indikativno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice u Prištini, koji nemo posmatraju eskalaciju političkog nasilja nad srpskim narodom".

U saopštenju Kancelarija poziva još jednom srpski narod na Kosovu i Metohiji da "jednodušnom podrškom Srpskoj listi stane u odbranu kolektivnih prava i podrže svoju državu Srbiju u borbi za dostojanstven život našeg naroda u južnoj pokrajini".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Tanja

29.09.2019 18:39

Niko nam ne može zabraniti da hodamo srpskom zemljom na KiM

ceca

29.09.2019 18:45

Srbi su uz Srpsku listu

ceca

29.09.2019 18:46

Srbi ocekuju reakciju Medjunarodne zajednice.

Bole

29.09.2019 18:52

Ne mogu nas odvojiti od naseg naroda ma sta bilo!