VULIN: Stižu "migovi", remontovani i ofarbani

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2017

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao je da će šest "migova" iz Rusije u Srbiju stići do kraja godine i to, kaže, remontovani i ofarbani.

RepublikaFoto: Tanjug
Otkrio dobre vesti za Srbiju: Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin je, navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu "migova 29", Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000. godine.

Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS Marka Đurišića kada će "migovi" stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su "migovi" bili "nasušna" potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

- Do kraja godine stižu 'migovi', remontovani, ofarbani... - istakao je Vulin.

Vulin je rekao da je "apsolutno za povećanje plata u VS", ali ne linearno.

- Zalažem se da se na prvom mestu plata poveća vojnicima i podoficirima - rekao je ministar odbrane.

Takođe, ministar je naveo da je popunjenost rezerve Vojske Srbije 100 odsto i odbacio kritike opozicije da je primetno osipanje kadra i da se sve manje ljudi prijavljuje za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Miroslav Lazanski, poslanik na listi SNS, podsetio je da Srbija ima dva školska "miga" opremljena samo raketama i dodao da bi bilo dobro da šest "migova" iz Rusije stignu remontovani jer su nam hitno potrebni za kontrolu našeg neba.

Lazanski je rekao da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.

- Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu - rekao je Lazanski na sednici Odbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
keja

03.10.2017 06:30

Ofarbani da...