(FOTO) VRLO DOBRO SLUŽIMO SRBIJI!

Autor: Republika

Vesti

08.09.2017

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na platou ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije održana je generalna proba svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Čeka ih težak zadatak: Kadeti Vojske Srbije

Poslednjem probnom defileu svršenih diplomaca Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, njih 187 koji će biti promovisani u prve oficirske činove,  prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. 

Za ponos

Biće to dvanaesti put da se svečana promocija organizuje ispred Doma Narodne skupštine. 

U izjavi za Radio televiziju Srbije, tokom trajanja generalne probe, ministar odbrane Aleksandar Vulin  rekao je da sutrašnji dan nije veliki samo za kadete i njihove porodice već i za Republiku Srbiju.

- Naša zemlja dobija novu klasu najmlađih oficira, klasu ponosa ali i priliku da još jednom pokaže celom svetu ko će, ako zatreba, braniti našu zemlju u budućnosti i zato Srbija ima razloga da bude ponosna.

Prema protokolu svečanosti, planirano je da najboljima u rangu budu uručene sablje, najuspešnijim kadetima po vidovima i službama - pištolji sa posvetom, dok će najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA biti dodeljeni paradni bodeži.

Učestvuje avijacija

U programu svečanosti učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a predviđen je i muzički program za koji su zaduženi Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativni orkestar Garde.

Ove godine Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je njih 12 iz Angole i jedan iz MUP Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 27 momaka i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, kojoj će prisustvovati najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, započeće sutra  ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije u 11 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading