Stručnjaci za bezbednost pozivaju nadležne da reaguju: Država mora da istraži Krstićevu paravojsku

Autor: E. S. T.

Vesti

10.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo definitivno izgleda kao stvaranje i uvežbavanje paravojnih ili parapolicijskih formacija, a po našem zakonu, ovakve jedinice nikako ne mogu postojati. Smatram da bi MUP morao hitno da reaguje i istraži o čemu se ovde radi."

Foto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ
Vojkan Krstić

Na ovaj način je bivši obaveštajac DB Božidar Spasić prokomentarisao ono što je video na promotivnim spotovima organizacije koja sebe naziva Spasilački centar Srbije (uvežbavanje ljudi u uniformama, treniranje borilačkih veština, teška mehanizacija, obuka na poligonu, iskakanje iz helikoptera...), kao i činjenicu da je sedište tog centra na adresi Bulevar JNA 1a, u Jajincima, kod Beograda, na samo kilometar od kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi čovek ovog centra je Vojkan Krstić, vlasnik kompanije "Elita gradnja", koji se u javnosti predstavlja kao veliki humanitarac. O njegovom radu Srpski telegraf piše danima.

Foto: Republika
Srpski telegraf 9.8.

- Ko je uopšte taj čovek? Ovakvu logističku bazu mogu da imaju samo legalne vojne ili specijalne policijske jedinice. Ako je ovo obuka, to su očito paravojne snage koje se pozivaju na poslove koje inače obavlja policija i vojska, a upliću se i u posao sektora za vanredne situacije. Službe za bezbednost moraju hitno da se pozabave ovim slučajem - kaže Spasić i ističe da to što se u spotu hvale da umeju da deminiraju, izaziva posebno podozrenje jer, ukoliko neko ume da deminira, to znači da ume sa eksplozivom i da zna i da minira.

RepublikaFoto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ

Kako kaže naš sagovornik, da bi se otvorio ovakav kamp za obuku, neophodni su registracija i specijalne dozvole.

- Očigledno da ova osoba u civilu (Vojkan Krstić, prim. aut.) želi da se predstavi kao komandant tih snaga koje žele da se bave specijalnim poslovima na koje nemaju pravo po zakonu - zaključuje Spasić.

Krstić u petak ponovo nije odgovorio na konkretna pitanja našeg lista, ali se ironično "zahvalio na reklami" i istakao da je "dobio 700 novih prijatelja na društvenim mrežama".

Teške optužbe građevinaca

Vojkan Krstić, koji, sudeći po spotu, pretenduje da bude komandant paravojnih snaga, našao se u centru skandala pre nekoliko dana, kada su ga vlasnici građevinskih firmi koje rade po Beogradu optužili da zgrće ogroman novac ucenjujući ih da šut sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije. Tu "uslugu" on naplaćuje i do 1.700 dinara po kamionu, a onima koji ne pristanu na dogovor šalje inspekciju, koja ih kažnjava, i to, kako tvrde građevinci, radi u dogovoru s opštinarima, pre svega na Paliluli i Voždovcu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pravda

10.08.2019 15:54

Molimo ministra policije da hapsi ove kriminalne horde i batinase Vojkana Krstica. Pa zar smo se za ovakvu buducnost borili i radili. Ovo je bruka i sramota.

Odgovori 12 3
Pravda

18.11.2019 16:26

Gospodine ministre policije, kada ce biti uhapsen opstinski kriminalac i narko diler vojkan krstic , covek koji je tukao narod po kumodrazu radi divlje deponije

Odgovori 11 0