RAMUŠ HARADINAJ PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU!

Autor: Republika

Vesti

19.07.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade. Izgleda da to ni nije njegova dobra volja, već neće ni moći da radi zbog poziva u Specijalni sud gde će ga ispitivati kao teroristu OVK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Na sednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo ostavku. Očekuje se njegovo obraćanje.

Na kraju sastanka vlade, on je najavio da je neopozivo podneo ostavku. Razlog za ovu odluku je poziv za Specijalni sud za zločine OVK u kojem će ga ispitivati kao osumnjičenog.

Haradinaj je pročitao pismo ostavke na kraju sastanka Vlade. On je dodao da će porez i dalje ostati.

- Podnosim neopozivu ostavku na položaj premijera Republike Kosovo i želim da vam zahvalim na vašem poverenju i podršci. Razlog za ovu odluku je da sam pozvan da se pojavim na saslušanju iz specijalizovanih haških komora kao osumnjičeni. Vlade i vlast su međusobno zamjenjive, mi živimo u demokratiji, čast premijera i države mora biti očuvana i ja nikada neću pokleknuti. U Hag idem kao Ramuš Haradinaj, gde ću branitii čast albanskih boraca. Moja nevinost tokom rata OVK potvrđena je sa dve presude koje niko ne može da pobije. Moja zemlja je Kosovo, Kosovo nematerijalno sa multietničkom, višejezično, sa teritorijom i granicama, Kosovo je nepravedno pritisnuto da povuče takse uvedene prema Sriji... - rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Bota sot.

On je rekao da će vlada nastaviti da funkcioniše bez vakuuma, prenela je Koha.

Haradinaj je rekao da su članovi njegovog kabineta prvi koje je obavestio o ostavci, te da će o tome zvanično obavestiti i sve relevantne institucije,

- Uvek ću ostati veran domovinu... Moja ostavka je neopoziva - rekao je on.

Haradinaj je rekao da odgvornost sada prelazi na predsednika Hašima Tačija koji treba da počne konsultacije i odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora.

- Ja nisam optužen, već sam pozvan na saslušanje - rekao je Haradinaj, koji smatra da ne zaslužuje ovakvu realnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Lela

19.07.2019 14:35

Vreme je da Haradinaj odgovora za svoje postupke....

JKiko

19.07.2019 14:36

Dosla maca na vratanca, jel takao?

puno kosta

19.07.2019 22:45

@JKiko - Dosli dugovi na naplatu

Davor

19.07.2019 14:39

Sve krvnike treba pohapsiti i izvesti pred lice pravde da odgovaraju za svoja zlodela, kao i one koji su prikrivali dokaze.