Vučić obišao Sajam naoružanja: Ove godine dobijamo više helikoptera nego što smo ih imali, o unutrašnjoj politici pred strancima me ne pitajte!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.06.2019

11:18 >> 12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", počeo je danas u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Otvoren Sajam naoružanja uz prisustvo visokih zvaničnika

U obraćanju javnosti Vučić je rekao da je stiglo 5 helikoptera za vojsku,  4 za policiju, i da stižu još 3.

- Ove godine dobijamo više helikoptera nego što smo ih imali ukupno prethodnih decenija, što ukazuje na to gde smo mi danas, a gde smo bili pre - rekao je Vučić.

Vučić je poručio direktoru Erbasa:

"Vi nemojte da kasnite, a mi ćemo da plaćamo na vreme, i dodao da će biti još porudžbina, samo još da se zaviri malo u budžet, da vidimo koliko i kad možemo još da naručimo".

Predsednik je odgovarao na pitanja novinara, ali ih je zamolio da ga pred stranim gostima ne pitaju o unutrašnjim pitanjima i problemima.

Nakon obilaska štandova, Aleksandar Vučić je preuzeo helikopter H 145M kompanije Erbas Helikopters iz Nemačka, koji će koristiti Vojsci Srbije.

Vučić je pristustvovao potpisivanju ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" i Erbasa. On je obišao i tenkove koji su parkirani ispred Sajma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je štandove na Sajmu. Najviše se zadržao pred opremom koju proizvodi srpski Jumko.

- Zadovoljan sam kako radite, svaka čast - rekao je predsednik.

Zatim je u pratnji načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića i minsitra Aleksandra Vulina upoznat sa opremom koju p

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Aleksandar Vučić primio helikopter

roizvodi Jugoimport.

Sajam, na kome će se predstaviti 128 izlagaca, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, prilika je da se domaćoj i stranoj javnosti predstave najnoviji dometi srpske odbrambene industrije.


Na početku svečanosti emitovan je kratak film o dostignćima Ministarstva odbrane, odbrambene industrije i 70 godina "Jugoimporta".

Cena ulaznice je 350 dinara

Pokrovitelj sajma "Partner 2019", koji traje do 28. juna, je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Sajam u Beogradu otvoren je nedelju dana nakon sajama u Parizu.

Bez obzira na tu činjenicu, kao i to što se ove nedelje održava i u Moskvi, beogradski privlači veliku pažnju što potvrđuje poziciju srpske odbrambene industrije na tržištu.  Primarni zadatak srpske odbrambene industrije je da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.

U toku je opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljackim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije. Pored poslovnog, "Partner 2019" će imati i promotivni karakter - medijima i zainteresovanoj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme.

Cena ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica košta 200 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po satu parkiranja.

Otvaranju sajma prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BIH Milorad Dodik, ministar odbrane Aleksandar Vulin i brojne druge međunarodne zvanice.


Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemacka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Ceška Republika, Belorusija, Slovacka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Sajam će od 25. do 27. juna biti otvoren od 10 do 17 časova samo za poslovne posetioce, a u petak, 28. juna, će biti otvoren i za građanstvo u vremenu od 10 do 19 časova

Pokrovitelj sajma "Partner 2019", koji traje do 28. juna, je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Sajam u Beogradu otvoren je nedelju dana nakon sajama u Parizu. 


Bez obzira na tu činjenicu, kao i to što se ove nedelje održava i u Moskvi, beogradski privlači veliku pažnju što potvrđuje poziciju srpske odbrambene industrije na tržištu.
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić došao sa Dodikom



Primarni zadatak srpske odbrambene industrije je da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima. 


U toku je opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljackim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.

Pored poslovnog, "Partner 2019" će imati i promotivni karakter - medijima i zainteresovanoj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme.

Cena ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica košta 200 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po satu parkiranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
MIlan

25.06.2019 11:23

Jedno je sigurno Srbija je politicki, privredni i ekonomski razvijenija nego ikad i to treba postovati.

jeca

25.06.2019 11:27

Ulaganjem u namensku postali smo lideri regiona po zaradi od prodaje naouruzanja sirom sveta

Miki

25.06.2019 11:40

Vraca se stari sjaj nase vojne industrije.

Glasinac

25.06.2019 11:47

Nadam se da ćemo imati šta da pokažemo.