Ðurić odgovorio na Tačijevu provokaciju: Nijedan pedalj Srbije nikada neće biti u Albaniji

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2019

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića rekao je danas da Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Nijedan pedalj Srbije to nikada neće biti. To smo rešili još u maju 1945. godine kada je poražen nacizam - saopštio je Ðurić.

On naglašava da bi Hašim Tači kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava. 

 

 

Ðurić podseća da je "Velika Albanija" fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i da je, ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, šamar u lice Evropi. 

- Tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija - naveo je Ðurić.

Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno - projekat "velike Albanije", koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni, zaključio je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Aca

26.05.2019 16:30

Tako je Djuricu! Srbija svoje ne da!

Miki

26.05.2019 16:45

Tači nema šta da traži od Srbije,

Ivan

26.05.2019 16:46

Kosovo je bilo i ostaće srce Srbije.

milos

26.05.2019 16:48

Ne diramo vas,ne dirajte nas.