ODBIJENA ŽALBA! Osuđeni za ubistvo Ćuruvije ostaju u kućnom pritvoru

Autor: srbijadanas, Republika

Vesti

22.05.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud pravosnažno je odbio žalbu Tužilaštva za organizovani kriminal da se dvojici prvostepeno osuđenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine odredi "klasičan" umesto kućnog pritvora uz elektronski nadzor u kom su dve godine.

Foto: Ilustracija

Tadašnjim pripadnicima je ova mera produžena 5. aprila odlukom Specijalnog suda nakon izricanja prvostepene presude kojom je Milan Radonjić osuđen na 30, a Ratko Romić na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu odnosno jer su NN licu pripremili "teren" za ubistvo novinara.

Presudom Specijalnog suda od 5. aprila ove godine pored Radonjića i Romića za ubistvo Ćuruvije osuđeni su i tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić na 30 godina zatvora, a pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak na 20 godina zatvora.

Radomir Marković u zatvoru već služi kaznu od 40 godina zatvora zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali u oktobru 1999. godine, a kako se u sprskom pravnom sistemu kazne ne sabiraju ostao je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading