Predsednik o dijalogu sa opozicijom: Može, ali u Skupštini

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2019

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je parlament jedino mesto u kojem se može voditi politički dijalog. Onima, iz opozicije, koji su govorili da neće u dijalog sa njim i da za to nije nadležan, poručuje da je saglasan sa njima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Pošto su neki govorili kako neće sa mnom da razgovaraju, evo, doneo sam sve njihove citate i čak su govorili da ja nisam ni za šta nadležan. I ja sam sa njima saglasan - rekao je on.

U prilog tome naveo je izjavu Borka Stefanovića od 19. marta ove godine da su spremni i sa predstavnicima sistema da razgovaraju da se ti uslovi što pre implementiraju, ali ne sa njim lično, to "njim" se, kaže, odnosi na njega, veh sa institucijama koje su nadležne da sprovedu sve slobodne izbore, oslobode medije.


- Zamislite da institucije oslobode medije? - kaže Vučić.

Na pitanje da li tri zahteva opozicije mogu biti predmet rasprave, kaže da može - u parlamentu, a na pitanje da li je parlament i jedino mesto za razgovor, ili postoji varijanta da se fomriraju te komisije koje traži opozicija i da se razgovara o izbornim uslovima, kaže:

"Znači treba da razgovara nekakva komisija a ne parlament?"

Upitan da li bi se uključio u taj dijalog, Vučić kaže:

- Kako da se uključim kad oni to neće? Pustite me devedesetih, vi živite u devedesetim i oni žive... - rekao je on.

 

 

Citirao je i Dragana Ðilasa u izjavi za Glas Amerike od 27. marta: "Predsednik Srbije uopšte nije adresa za razgovore."


- Pa što me onda pitate da učestvujem, kad on kaže da nisam ni adresa za razgovor - dodaje Vučić.

Predsednik je ponovio da bi razgovarao sa nezadovoljnim građanima, te podsetio da je sam otišao među građane zadužene u "švajcarcima", koji su protestovali, da je njihov problem rešen, ali da ćemo mnogo platiti gluposti koje je ostavila tadašnja vlast.

Na pitanje da li mu pod njegovim prozorom smeta tzv "slobodna zona" SzS-a i najavljene tribine i izložbe, Vučić je rekao da mu ne smetaju, dok su pristojni i ne napadaju nikoga.

- Ne mogu da prihvatim nasilje i, za razliku od dobrog dela ljudi koji su bili napadani, ja neću da bolujem od ''stokholskog sindroma'' i da im se ulizujem i ulagujem - rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Tresimesi1

07.05.2019 21:20

Zna se gde se raspravlja sa opozicijom u civilizovanim zemljama.Nismo mi neka Kambodza.U skupštinu bratko pa pričaj.

Biki

07.05.2019 21:51

Zna se da se takvav vid rasprave vrsi u Skupstini ali ko jos zeli opoziciju koka je na krajnje perfidan nacin ojadila drzavu

Marko

07.05.2019 21:52

Zna se gde je mesto za raspravu ili dogovor u Skupštini, ne na ulici.

Vanja

07.05.2019 22:15

Nema razloga da se razgovara na ulici.