ČEN BO: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2019

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić i Čen Bo

Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

- Uverena sam da će učešhe predsednika (Aleksandra) Vučića na Drugom forumu ''Pojas i put'' i sastanak dva predsednika dati novi impuls unapređenju saradnje Kine i Srbije u buducnosti - rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ocenila da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije i najavila nove kineske investicije.

Čen Bo je istakla da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

- Od samog početka, Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije - izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji izmedu Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763 - navela je Čen Bo.

Ona je najavila i nove investicije Kine u Srbiju.

- Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine - rekla je kineska ambasadorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Nikoletka

21.04.2019 08:45

Izuzetna prilika da se Srbija pokaze i dokaze u lepom svetlu.

milica

21.04.2019 08:46

Pozitivij inpelsa ima sa obe strane.

Lela

21.04.2019 08:55

Izuzetna sansa da se Srbija pokaze i dokaze u lepom svetlu....

Nevena

21.04.2019 09:08

Srbija treba sto vise da saradjuje sa Kinom.