RUSKI POSLANIK: U Hagu truju Mladića sa 20 tableta dnevno!

Autor:

Vesti

24.08.2017

18:22 >> 18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će nastaviti da insistira da Haški tribunal pusti na privremenu slobodu nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića zbog lošeg zdravlja, koje se pogoršalo u poslednje dve godine, rekao je predsednik Komiteta Rusije za zaštitu generala Mladića ruski poslanik Pavel Dorohin.

Ne puštaju ga na lečenje u Rusiju: Ratko Mladić

On je sa ruskim akademikom Jelenom Guskovom posetio Mladića u haškom pritvoru. Rekao je da se generalovo zdravstveno stanje pogoršava i da je ova poseta potvrdila ozbiljnu zabrinutost u vezi sa njegovim zdravljem, koju imaju predstavnici ruske javnosti.

- Ovo je naša četvrta poseta generalu. Došli smo da moralno podržimo Mladića, da procenimo njegovo zdravstveno stanje i razradimo dalje korake za njegovu zaštitu i faktički spasavanje - rekao je Dorohin za agenciju Tas.

Dodao je i da se polazi od toga da postoji direktna i realna opasnost po život generala Mladića, što im je i sam Mladić potvrdio u razgovoru.

- On je direktno rekao da ga desna strana tela - grudi, ruka i noga, stalno bole i da loše rade. Uopšte uzevši, on je izgledao gore nego pre dve godine, kada smo bili poslednji put - rekao je Dorohin.

Podsetio je da je Rusija bila spremna da pruži garancije za Mladića da bi se lečio u Moskvi, ali da je Haški tribunal dva puta odbio da ga privremeno pusti.

RepublikaFoto: youtube.com/Axiodemia Axiodemia
Otkrio da je Mladić u lošem stanju: Pavel Dorohin

Dorohin je naglasio da je lečenje generala Mladića u Hagu krajnje haotično, lekovi kojima ga leče su nespojivi jedni s drugim, dnevno mu se periodično daje i po 20 tableta, a pri tome niko mu ne govori kakve su to tablete.

- Mi smo uznemireni da će takvo lečenje da izazove pogoršavanje njegovog zdravlja - istakao je Dorohin.

Naglasio je da će se ruski komitet za odbranu Ratka Mladića, imajući u vidu da se njegovo zdravstveno stanje pogoršava, obratiti ruskim vlastima sa inicijativom da ponovo bude upućen zahtev Haškom tribunalu.

Guskova je rekla da je odbijanje da general Mladić bude pušten na privremenu slobodu bilo veliko iznenađenje, te dodala da je dolazak u Moskvu bio veoma dobro pripremljen. Ona je navela da je generala već čekala pripremljena soba u Nacionalnom naučno-praktičnom centru za kardiovaskularnu hirurgiju "Bakuljev", te da su doktori bili spremni da ga prime na lečenje u bilo koje vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading