Izbacite ih iz kuće odmah! Šest stvari koje unose negativnu energiju u dom

Autor: zadovoljna.hr

Lifestyle

25.08.2017

00:47 >> 20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Porodična harmonija može biti narušena ukoliko u kući držite stvari za koje se veruje da privlače negativnu energiju i stvaraju tenziju kod ukućana. Mnogi feng-šui stručnjaci tvrde da su upravo ove sitnice u domaćinstvu razlog nesuglasica u domu

Foto: pixabay.com
Prljav veš i stare novine po podu unose negativnu energiju u dom

Samo mala promena u vašem domu može da donese pozitivnost i napredak. Vrlo često nismo ni svesni da su neki predmeti ''emocionalni vampiri'' koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju. Kako bi u vašem domu i porodici vladala pozitivna energija rešite se sledećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju.

1. Okrnjeni tanjiri, šoljice i posude

Ovo posuđe donosi lošu energiju ko god da ih koristi, tvrde feng-šui stručnjaci. Bolje je da kupite najjeftiniji komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen. Korišćenje ovakvog posuđa može da utiče na karijeru ili finansije.

Foto: pixabay.com
Prazan slanik može da uništi porodičnu harmoniju i sreću

2. Prazne posude za so, biber ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo. Međutim, nikada ne bi trebalo da dopustite da vam posude u kojima držite so, šećer ili biber budu potpuno prazne, jer prazne utiču na sreću i harmoniju u porodici.

Foto: pixabay.com

3. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng-šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili ćošku sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti će doneti lošu energiju.

4. Obuća ispred vrata

Bez obzira da li su ispred spavaće sobe ili bilo koje druge prostorije ovi predmeti su pravi “energetski vampiri'' pogotovo ako je obuća prljava. S druge strane obućarnik ili neko drugo mesto za obuću ispuni će dom pozitivnom energijom umesto negativnom.

Foto: pixabay.com
Odlažite prljavu odeću u korpu za veš

5. Prljava odeća na podu sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju feng-šui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odeću na pod u ćošku sobe, ali trebalo bi da znate da na tom mestu nestaje, sva pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da imate mali prostor gde ćete odlagati prljavu odeću za pranje poput korpe za veš.

Foto: pixabay.com
Krevet nikako ne stavljajte ispod drvene grede

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koje rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene prema vama, objašnjavaju feng-šui stručnjaci. Zato, svoj kauč ili krevet samo malo pomerite da se ne nalazite direktno ispod grede.

Komentari (0)

Loading