Predsednik MZ Dolovo o incidentu ispred pekare: Bilo je napeto, pokušao sam da smirim situaciju

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik MZ Dolovo Dragoslav Gligorijev izjavio je da je u pitanju spontano okupljanje i da je on odmah nakon saznanja da su se građani okupili ispred pekare došao na lice mesta, kako bi sa njima razgovarao i smirio situaciju, koja je u pojedinim trenucima bila izuzetno napeta.

RepublikaFoto: Republika
Dragoslav Gligorijev 

- Razgovarao sam sa građanima, pokušavao da smirim napetu situaciju zamolivši da puste nadležne organe da rade svoj posao u vezi celog slulčaja - naveo je on.

Prema njegovim rečima, građani, uprkos tome što su bili krajnje izrevoltirani provokacijama od strane vlasnika pekare, pokazali su suzdržanost i nereagovanje na dodatne provokacije.

Gligorijev ističe da je ubzo na lice mesta stigla i pilicija.

- Na kraju su okupljeni građani predali peticiju predsedniku MZ, u kojoj traže zatvaranje pekare Dva goluba u Dolovu, zbog nacionalističkih objava na društvenim mrežama koje simbolizuju dvoglavog Albanskog  orla i poziranje vlasnika sa vatrenin oružjem, što smatraju direktnim pretnjama, uz molbu da je on dalje prosledi nadležnim državnim institucijama - ističe naš sagovornik.

Gligorijev dodaje da su vlasnici poreklom iz Prizerena u Dolovu otvorili pekaru 2015. godine, da u ovom mestu ne žive i nisu u nekoj bliskoj  konunikaciji sa lokalnim stanovništvom.

Ali i naglašava da ovakva provokacija do sada nije zabeležena.

- Dolovo je multinacionalna  sredina u kome pored srpskog naroda žive i pripadnici rumunske nacionalne manjine i drugi, uz međusobno poštovanje, slogu i toleranciju - kaže Dragoslav Gligorijev.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Biljana Đ

21.03.2019 18:54

Ovakve provokacije se ne smeju da dešavaju.

Tina

21.03.2019 19:53

Uzasno je sto se ovakve stvari u poslednje vreme sve cesce desavaju!

dule

21.03.2019 19:55

Ne trena kod njega kupovati pa će sam zatvoriti i otići

caca

21.03.2019 20:48

Uzasno je sto se ovakve stvari u poslednje vreme sve cesce desavaju!!!!Ovakvim needima treba stavii tacku!!!