Nezavisni policijski sindikat Srbije: Policijski sindikat Srbije odavno nije reprezentativan!

Autor: Republika

Vesti

05.03.2019

18:08 >> 18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je "Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat" i pionir sindikalizma, a znajući ko čini rukovodstvo spomenutog, sada već bivšeg reprezentativnog sindikata, i za šta su se "borili" - stoji, između ostalog, u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

RepublikaFoto: facebook.com/Nezavisni Policijski Sindikat Srbije-npss
Nezavisni policijski sindikat Srbije

U nastavku prenosimo saopštenje u celosti...

"Svi smo mi u policiji neko vreme, neko duže od drugih, i znamo kako stvari funkcionišu, znamo da njihova politička saopštenja i već uveliko političke floskule više nemaju S od sindikalizma, već samo P od politike. Davno nam je svima jasno da se cilj borbe za policajce uveliko pretvorio u lične ciljeve i ambicije, i da su sindikalne vođe PSS počele da sanjaju sebe kao političke vođe.

Jedino se nisu zapitali kako će to da utiče na nas ostale, sindikalne zastupnike i borce, ali i pripadnike u uniformi koji ustaju svako jutro i rade svakog dana i noći, dok oni snimaju konferencije za medije po kancelarijama i sponzorišu svoje političke proglase po društvenim mrežama.

Naravno da će svaki policajac i vatrogasac, koji zna šta je prava borba i zalaganje, prepoznati i šta ona nije. Zato Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne, "napumpane" vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje saslužuje - naprotiv, očigledno je zasluga izgubljena omasovljenim gubitkom članova."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tresimesi1

05.03.2019 18:36

Zna se šta je reprezentativan sindikat,tako da trvenja unutar sindikalnih grupa su bespotrebna.

Gospodja Ministarka

05.03.2019 18:55

U policiju i vojsku je u zadnje vreme dosta ulagano, mislim da ni jedni ni drugi nemaju prava na ovakve zalbe!

Sara

05.03.2019 19:24

Sadasnja vlast je dosta ulozila u policiju.

Nikola

05.03.2019 20:38

Reprezentativni Sindikat se zna sta je i prosto ne moze niko biti reprezentativan zato sto to zeli. Generalno uvek su postojale struje u Sindikalnim oraganizacijama pa i u policijskom je tako