"VELIKA ŠTETA"! Tači najavio ostavku ili referendum

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.02.2019

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština ne odobri sporazum sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripale tri opštine centralne Srbije - Bujanovac, Preševo i Medveđa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je za prištinsku Report tv precizirao da će ostavku podneti u slučaju dogoora da sporazum sa Beogradom predvidi pripijanje te tri opštine Kosovu, a parlament takav sporazum ne prihvati. 

- Oni koji me kritikuju ne bi trebalo da misle da bih prekršio ustav. Nikada ne bih prekršio ustav, ali da se ustav promeni, to da. Možemo postići dogovor, a onda ga izneti pred skupštinu Kosova, koja ga može odobriti ili ne - rekao je Tači i dodao da će u tom slučaju podneti ostavku ili raspisati referendum.


On je ponovio da Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Magi

26.02.2019 11:15

Kamo sreće da pretnju ostvari...

Sale

26.02.2019 11:16

Tači je samo marioneta i poslušnik SAD-a.

Marija

26.02.2019 11:19

To je njihova stvar ali referendum o cemu kada je Kosovo sastavni deo Srbije.

jana

26.02.2019 11:20

Daj ostavku to ti je najpametnije i spasi ovaj svet muke i problema.