Đilasovci tražili od Vučiča da obelodani tajne razgovore sa Taćijem kojih nije ni bilo

Autor: Republika

Vesti

13.02.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju zatražio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “hitno obelodani" o čemu je pregovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem “na svim sastancima koji je do sada imao", uz tvrdnju da je između njih bilo “tajnih sastanaka".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Kao potvrda te tvrdnje, u istom saopštenju se dodaje da je Tači, kako se navodi, “priznao da se sa Vučićem tajno sastajao u Parizu, Njujorku, Vatikanu, Briselu i Beču”, i time, kako piše, “nedvosmisleno potvrdio navode predsednika Narodne stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju Vuka Jeremića".

Tači je, međutim, u utorak, u intervujuu za državnu Radioteleviziju Albanije, izjavio da nije imao nijedan tajni sastanak sa Vučićem, prenela je prištinska RTK na srpskom jeziku.

- Ja sam se sastao sa predsednikom Vučićem na raznim sastancima lidera i na raznim ceremonijama van kamera, u hodnicima i salama u Parizu, Vatikanu, Beču, Njujorku, gde smo razgovarali otvoreno o raznim dešavanjima u regionu i na Zapadnom Balkanu. Pregovori su bili otvoreni, transparentni i nikako, ni po koju cenu tajni sastanci - istakao je Tači.

Savez za Srbiju, takođe, navodi da se protivi, kako piše u saopštenju, “Vučićevom i Tačijevom tajnom dogovoru", po kojem bi Srbija de fakto priznala nezavisnost Kosova.

- Zalažemo se za pregovore sa kosovskim Albancima kojima bi u južnoj srpskoj pokrajini bio omogućen normalan život svih ljudi. Prihvatljivo rešenje kosovskog problema može biti samo u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244, što su Jeremić i jedan od osnivača SzS Dragan Ðilas jasno poručili i evropskim zvaničnicima tokom nedavne posete Briselu - piše u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Maja

13.02.2019 20:46

A što opozicija ne odgovara nrodu zašto su sve fabrike prodali i zatvaralidok su harali Srbijom? Zašto su prodali KiM nakon 5 Oktobra?

milos

13.02.2019 20:47

Vucic nema obavezu da se pravda unistiteljima Srbije.

jeca

13.02.2019 20:51

Opozicija nije normalna sta radi i kako se ponasa.

Sanja

13.02.2019 20:52

Smesni su i vise od toga.