Gojkovićeva o opoziciji: Kao bojkotuju, a uzimaju plate

Autor: Tanjug

Vesti

13.02.2019

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković smatra da manji broj poslanika opozicije ne dolazi na raspravu u plenumu i to, kako kaže, na nagovor onih koji uopšte nisu učestvovali na izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

- Ja to uopšte ne bih nazvala bojkotom, jer je to odluka da ne rade u plenumu. I to je odluka manjeg dela poslanika, jer kada pogledate koliko ima poslanika opozicije, a koliko ih se nalazi u sali ili učestvuje u radu odbora, onda vidite da manji broj poslanika bojkotuje rad plenuma - rekla je Gojković za Tanjug.

Ona je dodala da poslanici dela opozicije ne rade po, kako kaže, nagovoru onih koji nisu učetsvovali na izborima i nemaju svoje poslanike ni legitimno ni legalno.

- Ni Dragan Ðilas, ni Vuk Jeremić nisu učestvovali na izborima tako da nemam vremena da pratim svaku izjavu poslanika, jer sam u sali gde ozbiljno radimo. Svi zakoni koje ovde donosimo su ozbiljni jer utiču na život običnih ljudi - odgovorila je Gojković na pitanje da prokomentariše izjave pojedinih poslanika koji bojkotuju plenum, a najavili su učešće u radu ukoliko “bude bila neka važnija sednica”.

 

 

Ona je ukazala da je poslanik Miladin Ševarlić napustio poslaničku grupu Dveri i da je danas ušao u skupštinsku salu.

- Dosta poslanika ulazi u salu bez obzira na to što ih pojedini poslanici svojataju i kažu da opozicija bojkotuje rad parlamenta. Ne bojkotuje. Ne bojkotuje plate, ne bojkuje rad naših stalnih delegacija u inostranstvu, onda ne znam u čemu se ogleda taj njihov segment nerada - istakla je Gojković.


Gojković je kazala i da će se na narednoj sednici, verovatno u redovnom zasedanju, govoriti o zdravstvu, poljoprivredi i drugim segmentima…

- Ne smemo nikad da zaboravimo u kakvom stanju smo nasledili Srbiju od ove koja bi nešto danas da bojkotuje a ne znaju ni sami da li bojkotuju sednicu ili svoje birače ili bojkotuju sami sebe - rekla je Gojković.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
David

13.02.2019 16:19

Zasto ne bojkotuju kad treba da se primi poslanicka plata?

Kosta

13.02.2019 16:22

Mnogi su navikli da uzimalju plate a malo rade .

Marija

13.02.2019 16:24

Njima je samo vazan novac oni nemaju sta da ponude Srbiji i bolje da uopste ne ucestvuju u radi skupstine.

Dacha

13.02.2019 16:32

U pravu je Maja, da zaista hoce nesto iskreno da bojkotuju, ne bi ni zarade uzimali.