Ministarka Mihajlović nakon sednice: Vučić upozorio ceo svet!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.12.2018

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Ujedinjenim nacijama jasno upozorio čitav svet da uspostavljanje takozvane "vojske Kosova" može ozbiljno da ugrozi mir u regionu i da je reč o najvećoj pretnji za naše sunarodnike na Kosovu koje će Srbija znati da sačuva i odbrani", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Čitav svet je čuo Srbiju, čuo je istinu o tome šta se dešava na Kosovu, sada su na potezu zapadne sile koje su podržale nelegalno stvaranje ove oružane formacije - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je predsednik Vučić jasno istakao da su politika Srbije mir i saradnja u regionu, ali i da su jednostrane akcije Prištine, poput uvođenja diskriminatorskih taksi na robu iz Srbije, velika pretnja svakodnevnom životu Srba na Kosovu, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Srbija ne odustaje od dijaloga sa Prištinom jer je to jedini način da dođemo do istorijskog konsenzusa Srba i Albanaca. Srbija ne odustaje od svoje politike mira i saradnje, zato što je to jedini razuman put i put koji vodi ekonomskom prosperitetu čitavog regiona. Sve drugo je neodgovorna avantura s lošim krajem. Ali, Srbija neće dozvotili poniženja i vodiće računa o svim našim građanima i našim sunarodnicima koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Nikada ih nećemo ostaviti na cedilu - kaže Mihajlovićeva i ističe da građani mogu da budu ponosni na način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić branio i predstavio našu zemlju u Ujedinjenim nacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading