Prve reakcije na Vučićev govor u UN! Lazanski: Isterao ih je "na čistac"

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2018

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Lazanski smatra da je večerašnji govor predsednika Aleksandra Vučića na sednici SB UN bio pravno utemeljen i dobro strukturiran i da je naveo sve dokumente po kojima Kosovo ne može da ima vojsku i šta je sve prekršeno.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Lazanski

- Isterao ih je na čistac, bez padanja u emocije, što, verujem, nije bilo lako, ali vidim da Tači nije imao čime da odgovori - kaže Lazanski u emisiji "Oko" komentarišući poruke koje su se čule na sednici Saveta bezbednosti.

On smatra da je Tačijev govor pun opštih mesta, koristio je ime Slobodan Miloševića, vrlo lukavo, znajući koliko je njegovo ime satanizovano na Zapadu.

Takođe, smatra da je i pominjanje Ahtisarijevog plana takođe van pameti jer taj plan nikada nije prihvaćen, a odluka MSP koju je pominjao, uključujuhi i ime autora pitanja (V. Jeremića) nije pravno obavezujuća.

 

 

Neverovatno je da iz Ministarstva spoljnhi poslova može da izađe jedno takvo pitanje, konstatovao je Lazanski, misleći na pitanje upućeno Međuanrodnom sudu pravde.

- Prvo smo tražili da sa političkog pređemo na pravni teren,pa smo dobili mišljenje MSP, pa smo onda rekli hajde sada opet da se vratimo sa pravnog na politički teren.To je neozbiljno - ocenio je on.

Kako kaže Lazanski, Tači je govorio da se u jednom danu vratilo million Albanaca, ne govoreći međutim, šta je bilo sa 200.000 Srba.

"Govor pun ''plemenitih želja'', nešto kao govor muške majke Tereze, nije zasnovan na argumentima", ističe Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading