POPOVIĆ, SNP: Hrvatska da plati ratnu odštetu Srbima prognanim u 'Oluji'

Autor: Tanjug

Vesti

03.08.2017

09:10 >> 09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je da je uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu da Hrvatska vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u 'Oluji'

RepublikaFoto: Tanjug
Traži pravdu za prognane Srbe: Nenad Popović, predsednik SNP

- Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma, kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske - naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata. 

Zbog toga, smatra Popović, zvanična Hrvatska danas otvoreno veliča "ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata".

- Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. I zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske - zaključio je Popović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading