Drama u Kosovskoj Mitrovici! Albanci spremaju šiptarske zastave, Srbi strahuju od nereda

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

26.11.2018

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među građanima u Kosovskoj Mitrovici vlada veliki strah jer Albanci 28. novembra slave nacionalni praznik i očekuju se da će biti novih provokacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da se 28. novembar, nacionalni praznik Albanije, proglasi za slobodan dan na Kosovu i Metohiji i taj dan je poznat kao "Dan zastave".

- Dođu do mosta i mašu svojim zastavama. To je veoma rizično jer može da dođe do fizičkih sukoba - kaže jedan ugostitelj iz severne Kosovske Mitrovice.

Neizvesno je i da li će u prodavnicama na severu KiM sutra biti mleka, jer ga danas nije bilo.

Svetlana Stević, predsednica Udruženja "Majka devet Jugovića", koje se 17 godina trudi da najugraženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji dopremi hleb, izjavila je da zbog taksi koje je uvela Priština imaju brašna za svega deset dana i da će se, ako ne uspeju da dopreme brašno, tamošnje narodne kuhinje zatvoriti.

Stević je za RTS rekla da su se javili i novi korisnici narodnih kuhinja koji traže pomoć, jer sada ne mogu da plaćaju hranu po novim cenama.

- Već nekoliko dana ne dobijamo mleko. Jogurta imamo još za sutra i to su poslednje količine iz magacina - kaže jedan trgovac sa gradskog šetališta iz severne Kosovske Mitrovice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Filip

26.11.2018 15:01

Sramotno je sta rade.

Boško J

26.11.2018 16:39

@Filip - Filip:Kada bi oni znali šta je sramota, ne bi se tako ni ponašali.

Kosta

26.11.2018 15:21

Srbi na KIM prolaze najteže trenutke! Izdržite braćo!

Sara

26.11.2018 15:23

Neko mora da reaguje na ovakvo ponasanje Pristine!