Rikalo: Bez dobre volje Prištine nastavljamo proteste

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prištinske vlade u ostavci Nenad Rikalo izjavio je večeras da je na Prištini da pokaže dobru volju i prihvati razumne zahteve Kriznog štaba četiri opštine sa severa KiM koji će normalizovati živote kosovskih Srba i dodao da će oni, ako se to ne desi, u utorak nastaviti proteste.

RepublikaFoto: youtube.com/Nenad Radosavljevic
Rikalo: Hapšenje Srba je farsa

Rikalo je za Tanjug rekao da je Priština time što nije oslobodlia uhapšene Srbe odbila jedan od četri zahteva Kriznog štaba, ali je dodao da smatra da bi ostali morali biti prihvaćeni, jer znače normalizaciju života i očuvanje bezbednosti na KiM.

Hapšenje Srba je farsa, rekao je Rikalo i podsetio da je protiv dvojice od njih, koji su već jednom u februaru uhapšeni pokrenut proces.


Kako je dodao, taj proces je u toku, a oni su pušteni da se brane sa slobode. 

- U utorak nastavljamo aktivnosti ako Priština ne pokaže dorbu volju, na to njihovo pravno i fizičko nasilje odgovorićemo mirnim putem - rekao je Rikalo

Rikalo je rekao da rešenje za alarmantnu situaciju na KiM vidi u "prostom potezu Prištine" da povuče odluku, što, kako je ocenio, ne bi bilo strašno za njih već znak da "možemo da nastavimo miran život".

Foto: youtube.com/RED EAGLE
Pripadnici ROSU

- U Prištini ne treba da se rukovode sujetom, niti lošim namerama, koje su više nego očigledne prema srpskom narodu na KiM. Najprostiji izlaz je da povuku tu odluku, ta odluka neće biti strašna po njh, a za nas će biti znak pomirenja da možemo da nastavimo miran život - rekao je Rikalo za TV Prva.

Prema njegovim rečima, postoje osnovane sumnje da su uhapšeni Srbi u Kosovskoj Mitrovici bili čak pod torturom, ali da se još ne zna da li će Priština prihvatiti zahtev da ih pregledaju srpski lekari.

Rikalo je rekao da je hapšenje Srba "dodatni detalj" koji je uznemirio ljude, jer pokazuje da "svako može da upadne i da vas uhapsi, a da praktično nemate pravo da se adekvatno branite".

Prema njegovim rečima, situacija zbog uvođenja taksi je prilično alarmantna, jer se nazire humanitarna katastrofa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading