Pakao! Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici upozorava: Imamo zalihe lekova i kiseonika za samo sedam dana!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2018

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici ima rezerve lekova i kiseonika za oko sedam dana, kaže direktor tog centra Milan Ivanović i napominje da će, ukoliko se nastavi blokada Prištine, doći do nestašice određenih lekova i kiseonika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Milan Ivanović

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici ima rezerve lekova i kiseonika za oko sedam dana, kaže direktor tog centra Milan Ivanović i napominje da će, ukoliko se nastavi blokada Prištine, doći do nestašice određenih lekova i kiseonika. lvanović je za Tanjug rekao da u toj bolnici za sada uspevaju da adekvatno zbrinu pacijente i da se operacije i porođaji obavljaju bez problema, ali da je neophodno da se što pre stabilizuje situacija sa isporukom srpskih proizvoda na Kosovo i Metohiju.

"Priština udara na najosetljiviju populaciju. Njihova dozvola za isporuku lekova, kiseonika, sanitetskog materijala data je pre skoro dve nedelje, ali je povučena u sklopu poslednjih akcija Prištine", naveo je Ivanović. Kako je rekao, poslednja isporuka lekova i kiseonika iz centralne Srbije u Kosovsku Mitrovicu stigla je pre oko mesec dana. "Iako postoji humanitarna kriza, mislim da ćemo u dogovoru sa našim Ministarstvom zdravlja i institucijama zdravstva u narednih nekoliko dana obezbediti dovoljne rezerve lekova i kiseonika za nešto duži period. Nadam se da nas represije Prištine neće sprečiti u tome i da neće doći do najgoreg scenarija - da nemamo ni hleba ni lekova", kazao je Ivanović.

Komentarišući odluku vlade Ramuša Haradinaja da poveća takse na srpske proizvode za 100 odsto, Ivanović je rekao da to nije "ništa novo" u ponašanju Prištine koja, kako kaže, u poslednje tri godine otežava lečenje Srba na KiM. "Na taj način Priština vrši pritisak koji bi vodio iseljavanju Srba, etničkom čišćenju i stvaranju Velike Albanije kao krajnjem cilju", smatra Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
milos

23.11.2018 14:56

Ne brinite,Srbija vas nece ostaviti na cedilu.

sindarela

23.11.2018 14:56

Da,to je pakao koji bas odgovara Siptarima i zapadnjacima.

Viki

23.11.2018 15:07

Nezamislivo je da se ljudima u 21. veku uskracuju hrana i lekovi.

Marija

23.11.2018 15:13

Nije to pakao samo za Srbe sa Kosova vec i za one koji navodno prestavljaju demokratiju i ljucka prava a ustvari unistavaju jedan narod zarad svojih interesa.