"Muslimani iz Srbije ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju"! IZS uputila pismo zahvalnosti Vladi Srbije!

Autor:

Vesti

15.06.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije sa svojim Ministarstvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž, navodi se u pismu IZS.

"Muslimani iz Srbije ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju"! IZS uputila pismo zahvalnosti Vladi Srbije!

Foto: Tanjug/AP

Islamska zajednica Srbije zahvalila je Vladi Srbije za sve što je u prethodne tri godine učinila da danas muslimani Srbije budu na hadžu u Meki i Medini, navodi se u pismu IZS Vladi u koje je Tanjug imao uvid.

- Vlada Republike Srbije sa svojim Ministarstvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž - navodi se u pismu i dodaje:

- Hadžiluk je važan čin pri praktikovanju vere, što je pravo svakog građanina Srbije zagarantovano Ustavom - ističe Islamska zajednica Srbije.

Takođe, Islamska zajednica Srbije je uputila pismo zahvalnosti i ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije što je na zahtev vlade RS obezbedilo veću kvotu za učešće muslimana Srbije na hadžu.

Islamska zajednica Srbije zahvalila je ministru hadža Saudijske Arabije Tavfiku Al Rabiji i njegovim saradnicima za sav trud koji su učinili, da muslimani Republike Srbije, nakon kraćeg prekida, ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju, za 700 hodočasnika odobrenu i obezbeđenu, navodi se u Povelji priznanja i blagodarnosti u koju je Tanjug imao uvid.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading