BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE BORIS TADIĆ NAPUŠTA ZEMLJU! Dobio novi posao!

Autor:

Vesti

12.06.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čast mi je i privilegija da svoje znanje i iskustvo na ovom studijskom programu podelim sa budućim diplomatama iz zemalja širom sveta, naveo je Tadić.

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE BORIS TADIĆ NAPUŠTA ZEMLJU! Dobio novi posao!

Foto: Printscreen

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, a sada lider Socijaldemokratske stranke, odlazi u Kinu na novi posao.

 

 

On je novi radni angažman najavio na društvenim mrežama.

- Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv da budem profesor na katedri za pojas i put na Pekinškom univerzitetu u Kini - naveo je i dodao:

- Čast mi je i privilegija da svoje znanje i iskustvo na ovom studijskom programu podelim sa budućim diplomatama iz zemalja širom sveta - objavio je Tadić.

Boris Tadić je, inače, klinički psiholog. Bivši je predsednik Srbije u dva mandata tokom 2004—2012, a istovremeno je bio i treći predsednik Demokratske stranke.

Tadić je prvi put izabran za predsednika Srbije na predsedničkim izborima 27. juna 2004. godine na mandat od četiri godine, a 11. jula iste godine položio je zakletvu. Drugi, petogodišnji, mandat dobio je pobedom u drugom krugu predsedničkih izbora 3. februara 2008. godine Pre nego što je postao predsednik Srbije, bio je ministar telekomunikacija Savezne Republike Jugoslavije i ministar odbrane Srbije i Crne Gore.

Trenutno je predsednik Socijaldemokratske stranke.

Boris Tadić je rođen 1958. godine u Sarajevu. Roditelji su mu se često selili iz grada u grad, a u Sarajevo su, par dana pre Borisovog rođenja, došli iz Pariza, gde su završavali doktorske studije. Kada je imao 3 godine, sa porodicom se seli u Beograd, gde je njegov otac dobio posao u novinama „Oslobođenje”.

Osnovnu školu „Pera Popović-Aga” (danas Mika Petrović Alas) je završio na Dorćolu, pa je nakon toga završio Prvu beogradsku gimnaziju Diplomirao je socijalnu psihologiju, konkretno kliničku psihologiju na Univerzitetu u Beogradu na temu "Seksualnost i politika". Bio je profesor psihologije u I beogradskoj gimnaziji razredni starešina bivšeg predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića.

Kao tinejdžer je igrao vaterpolo za VK Partizan, ali je morao da odustane zbog upale bubrega. Voleo je košarku i vozio bicikl, tenis i skijanje. Vojni rok je služio u Čapljini i Sarajevu 1984/85.

 

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading