MIKI, SMEŠ LI NA POLIGRAF? Makedonska predsednica rekla da se niko nije konsultovao s njom pre glasanja protiv Srbije, u Crnoj Gori paljba po Spajiću

Autor:

Vesti

29.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vri u regionu zbog Rezolucije o Srebrenici

MIKI, SMEŠ LI NA POLIGRAF? Makedonska predsednica rekla da se niko nije konsultovao s njom pre glasanja protiv Srbije, u Crnoj Gori paljba po Spajiću

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Glasanje za sramnu rezoluciju o Srebrenici izazvalo je žestoke rasprave u zemljama regiona koje su svojim potezom zabile nož u leđa Srbiji. Naime, oglasila se i predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova, koja je izjavila da se niko nije konsultovao s njom o glasanju u Ujedinjenim nacijama.

RAZOČARALI VUČIĆA

Ona je navela da je ambasador Severne Makedonije u UN Ljubomir Frčkovski o glasanju za tu rezoluciju trebalo da se konsultuje i s njom, a ne samo s ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem.

Krvavac brani laži premijera

Usledilo je saopštenje Krvavca, koji je rekao da su navodi Kneževića neistina i da je Crna Gora jedina zemlja koja je, kako je naveo, uspela da u rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod.

Portparolka DNP Jovana Todorović potom je saopštila da ta stranka "konstatuje da je Milojko Spajić nokautiran neumoljivim činjenicama odustao od dalje polemike s Milanom Kneževićem i opredelio se da isturi Branka Krvavca da bi branili sopstvene laži".

- U međunarodnoj politici postoji podeljena nadležnost između ministra spoljnih poslova i predsednika države. Prilikom glasanja u UN trebalo je ambasador UN da se konsultuje sa mnom, a ne samo s ministrom spoljnih poslova. To je logičan metod u međunarodnim odnosima - istakla je Siljanovska Davkova.

Makedonski portal Plus info je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razočaran time kako je Makedonija glasala jer je, kako je rekao, mnogo uložio u unapređenje odnosa s Makedoncima.

Mandić: Knežević i ja uvek isto čujemo

Oglasio se i šef parlamenta i lider Nove demokratije Andrija Mandić, za kog je Knežević rekao da je, takođe, bio svedok premijerovog obećanja.

- Usled brojnih pitanja javnosti vezano za to šta je rečeno na sastanku kojem smo prisustvovali premijer Spajić, njegov šef kabineta Krvavac, Milan Knežević i ja, želim da saopštim da smo predsednik DNP Milan Knežević i ja zajedno prošli brojne bitke i da su one potvrdile da uvek čujemo i vidimo isto, ali to ne znači i ne isključuje mogućnost da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumeli izrečeno - napisao je Mandić na Tviteru.

Na udaru u Crnoj Gori se našao premijer Milojko Spajić, kog je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević optužio da je obećao da će Podgorica biti uzdržana u Njujorku, a potom pogazio reč. Na to je Spajić na Tviteru upitao Kneževića: "Ko ti to baje?"

KO BAJE, A KO LAŽE

- Miki, pošto ste izgoreli poligraf u Centru bezbednosti, a ti imaš veze u Nemačkoj, da odemo u Visbaden na poligraf da vidimo ko meni baje, a ko laže od nas dvojice. I da onaj na kog zapišti poligraf podnese ostavku na sve funkcije? Je li to pošteno? - upitao je Knežević u objavi na Instagramu.

Knežević podseća Spajića da je obećanje dao u njegovom i prisustvu Andrije Mandića i Spajićevog šefa kabineta Branka Krvavca. Nakon što je Crna Gora u GS UN glasala za rezoluciju o Srebrenici, Kneževićev DNP je suspendovao podršku Spajićevoj vladi do izglasavanja rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Bonus video


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading