CEREMONIJA URUČENJA UGOVORA NAJBOLJIM STUDENTIMA I UČENICIMA: Predsednik Vučić sutra u Palati "Srbija"!

Autor:

Vesti

27.05.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonija će se održati u 16.00.

CEREMONIJA URUČENJA UGOVORA NAJBOLJIM STUDENTIMA I UČENICIMA: Predsednik Vučić sutra u Palati "Srbija"!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija će se održati sutra u 16.00 časova u zgradi Palate „Srbija“.

Podsetimo, uz Srbiju, još 18 država izjasnilo se protiv sramne rezolucije o Srebrenici. Neki od kojih smo očekivali ovo isto, ostali su uzdržani, međutim, neki, poput Mađarske, jedine države EU koja je bila protiv, bili su na našoj strani i na strani pravde i istine. Upravo je mađarski premijer Viktor Orban jedan od onih koji će se naći na udaru, baš kao što je i pred glasanje, kako je sam rekao predsedniku Vučiću, bio suočen sa strašnim pritiscima.

Evo kako je Vučić opisao njihov telefonski razgovor pred glasanje u UN:

- Zvao sam Viktora Orbana da ga zamolim za nešto drugo jer mi nemamo ambasadu u jednoj zemlji, pa da dobijem od njega neke kontakte i da ga pitam za jednu evropsku zemlju. Viktor je divan i kao brat mi je i imam u njega najveće poverenje. I kada ga ne bude, siguran sam da će biti mnogo spomenika premijeru Orbanu u našoj zemlji jer je on najzaslužniji za najbolje moguće odnose. Viktor mi je rekao tada preko telefona: "Aleksandre, bolje da ti ne govorim, jasno ti je koliko je teško, ja ne mogu da budem sam u Evropi jer su sve pritisli." Ja sam rekao, nije problem, ostaću ja sam. Kako je to čuo, završili smo razgovor i Viktor i Peter Sijarto su pozvali posle 15 minuta i rekli: "Idemo zajedno i bićemo sa svojom srpskom braćom."

U brojkama, 84 države bile su za, 19 protiv, 68 uzdržano, dok su 22 zemlje napustile salu i tako poručile da se ne slažu sa izmišljotinom o navodnom genocidu u Srebrenici. Dakle, 43,5% država UN je glasalo za. Miože i ovako: dve trećine svetske populacije nije stalo uz ovu rezoluciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Milan

27.05.2024 16:29

Velika čast za studente i učenike koji su pokazali izvanredne rezultate! Bravo za njih!

Sanja

27.05.2024 16:29

Mađarska je oduvek bila istinski prijatelj Srbiji i veliko hvala Viktoru Orbanu na podršci!

Mica

27.05.2024 16:31

Vučić podržava obrazovanje i uspeh mladih, što je inspirativno!

Sanja

27.05.2024 16:31

Mađarska je istinski prijatelj Srbije! Veliki respekt za Viktora Orbana i crlu Mađarsku!