SUKOBILE SE IZRAELSKA I EGIPATSKA VOJSKA! Kritična situacija na granici, ima mrtvih!

Autor:

Svet

27.05.2024

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmena vatre između izraelskih trupa i egipatskih snaga blizu graničnog prelaza Rafa

SUKOBILE SE IZRAELSKA I EGIPATSKA VOJSKA! Kritična situacija na granici, ima mrtvih!

Foto: Youtube/Printscreen/The Telegraph

Danas je došlo do sukoba između izraelskih trupa i egipatskih snaga u blizini graničnog prelaza Rafa u južnom Pojasu Gaze.

Prema prvim informacijama, u sukobu je poginuo egipatski vojnik, dok među izraelskim snagama nema žrtava.

Još uvek nije utvrđeno koja je strana prva otvorila vatru, ali prema svedočenju izraelskih vojnika, procenjuje se da je egipatski vojnik prvi otvorio vatru na snage IDF.

Izraelske odbrambene snage potvrdile su da su u kontaktu s Egiptom nakon incidenta, dok iz Kaira još uvek nema zvaničnog komentara o ovom događaju.

Incident i istraga o masovnim žrtvama u gradu Rafa

Pored sukoba sa egipatskim snagama, izraelske snage su sprovele i vazdušni napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa.

Prema prvim nalazima izraelske istrage, vazdušni napad na komandante Hamasa izazvao je požar u kojem su nastradali palestinski civili.

Portparol izraelske vlade Avi Hajman izjavio je da su prvi nalazi pokazali da je vazdušni napad izazvao tragediju među palestinskim civilima.

Glavni izraelski vojni tužilac, general-major Jifat Tomer-Jerušalmi, opisala je vazdušni napad IDF kao "veoma težak" i najavila da je istraga u toku.

Ona je takođe izrazila žaljenje zbog nanošenja bilo kakve štete ljudima koji nisu borci tokom rata.

Uprkos naporima da se spreče civilne žrtve, vazdušni napadi često izazivaju kontroverze i izazivaju međunarodnu pažnju zbog svojih posledica.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da su izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe.

Ovaj incident će sigurno izazvati dodatnu pažnju međunarodne zajednice i podići pitanja o upotrebi sile i zaštiti civila u sukobima na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading