DOLAZI OLIVER STOUN! Vučić će ga ugostiti u slobodarskoj Srbiji!

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

25.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni reditelj pre nekoliko dana izjavio da voli našu zemlju, koja, kako kaže, vodi pametnu politiku

DOLAZI OLIVER STOUN! Vučić će ga ugostiti u slobodarskoj Srbiji!

Foto: AP/Hamed Malekpour,Tanjug /Nenad Mihajlovic

Hronika

Oliver Stoun je veliki čovek, nadam se da ću biti u prilici da ga ugostim kad prođu izbori, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući u petak uveče na pitanje o pohvalama koje je slavni reditelj izrekao na račun Srbije.

I, nimalo slučajno, potom se osvrnuo na tektonske promene koje se dešavaju u svetu.

- Počela je tiha revolucija u svetu, u kojoj će morati neki da poštuju neke druge ljude - naveo je šef države.

SVE NAJBOLJE

Prema informacijama portala Republika, velike su šanse da Stoun u kratkom roku poseti našu zemlju, o kojoj je baš pre nekoliko dana govorio sve najbolje, a i inače je poznat kao neko ko se ne miri s nepravdama i kršenjem međunarodnog prava na globalnom nivou.

U intervjuu za Politiku, podsetimo, američki reditelj izjavio je da voli Srbiju, koja, kako je istakao, vodi pametnu politiku. Osvrćući se na činjenicu da Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji, rekao je da poštuje takvu principijelnost naše zemlje.

- Vodite mudru politiku i imate prijatelje - istakao je on.

Na opasku da u Srbiji ima zanimljivih priča, koje bi možda mogle biti iskorišćene za neki njegov sledeći film, Stoun je odgovorio: "Došao bih. Zaista bih to voleo. Volim Srbiju."

Film o ubistvu Kenedija

Oliver Stoun rođen je 1946. u Njujorku. U mladosti je proveo nekoliko meseci u ratu u Vijetnamu. Proslavio se kao scenarista filmova "Konan Varvarin" i "Skarfejs", a za "Ponoćni ekspres" je dobio Oskara, nakon čega se upustio u svet režije u kojem je bio još uspešniji.

Takođe, radio je priče o tzv. američkim neprijateljima, kojima je, kako maliciozno pišu zapadni mediji, često davao ljudsko lice i pokušavao da pronikne u njihove ideje.
Snimio je i čuveni film JFK o ubistvu predsednika SAD Džona Kenedija.

Odgovarajući na pitanje kako se oseća zato što je Amerika pred izbore polarizovana, rekao je da su ljudi frustrirani zbog toga što ne osećaju da se njihovi lideri bave njihovim potrebama i dodao da i mediji lažu ljude i tako ih prisiljavaju da se bore među sobom, a ne za sebe. Komentarišući trenutnu političku situaciju u svetu, ponašanje Amerike i ubrzani napredak u proizvodnji i distribuciji oružja, Stoun je ocenio da je ovo vanredno stanje, stanje napetosti koje se Americi dopada:

- Moglo bi se reći da je sve delo vojnoindustrijskog lobija koji postoji i zarađuje zahvaljujući tenziji. Tenzija je važna. Stalna tenzija je neophodna. Stvorite tenziju s Kinom, stvorite tenziju s Rusijom, idite podržite Ukrajinu i izvršite državni udar u Ukrajini. To je sjajno. Mi to volimo.

(NE)PRISTRASAN

Na pitanje da li će se svet promeniti, odgovorio je da hoće kad se Amerika promeni, ali da je to teže nego što se misli.

- Promena mora da bude. Svetu je potrebna revolucija - naveo je Stoun, koji se na ovogodišnjem 77. Kanskom festivalu predstavlja dokumentarnim filmom "Lula", čija je tema brazilski predsednik Luiz da Silva.

Kroz seriju intervjua, Stoun priča s harizmatičnim političarem o njegovom silasku s vlasti nakon afere, dok je imao veliku podršku, ali i vraćanju na mesto predsednika. S obzirom na to da su se mnogi intervjui odvijali dok je Lula još bio u kampanji, nije malo komentara vezanih za film u kojima se tvrdi da je Stoun bio pristrasan dok je pravio priču o njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Zora

25.05.2024 21:06

Istina. Srbija vodi pametnu i suverenu politiku. Vučić je lider koji se bori za svoju zemlju.

Jorgovanka

25.05.2024 21:09

Samo demokratski i kulturno. Ovo je demokratska zemlja.

:)

26.05.2024 10:07

@Jorgovanka - Koja demokracija? Ti očito ne čitaš strane novine. On je radio šou zbog izbora, Vučić neće nikad otići, mini diktator…

Anja

25.05.2024 21:10

Dobro nam došao prijatelju i hvala što podržavaš istinu.