"URADILI SMO NAJVIŠE ZA NAŠU ZEMLJU": Vučić objasnio kako je Srbija pobedila, uprkos teškim uslovima

Autor:

Vesti

24.05.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je u emisiji "Prva tema" na TV Prva, gde govori o svim aktuelnim temama.

"URADILI SMO NAJVIŠE ZA NAŠU ZEMLJU": Vučić objasnio kako je Srbija pobedila, uprkos teškim uslovima

Foto: Printscreen/TV Prva

Na početku emisije, voditeljka je podsetila na glasanje o Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, a prikazan je prilog u kojem se spominje i isečak sa hrvatskog HRT-a o diplomatskoj pobedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku.

Vučić je rekao da je tema suviše teška da bi se govorilo o pobedama, ali je naglasio da je, uprkos nemogućim uslovima, postignuto maksimum za zemlju. Ispričao je anegdotu sa puta iz Njujorka, gde su na letu imali tehničke poteškoće, ali je pohvalio ekipu na letu i istakao da nije želeo da menja svoje mesto.

Komentarisao je tumačenje Rezolucije u Bosni i Hercegovini, rekavši da postoji loše razumevanje u oba entiteta i da ljudi nisu shvatili njen sadržaj. Vučić je naveo da je Nemačka, predvođena Analenom Berbok, najviše gurala ovu rezoluciju, uprkos tome što je bila protiv vitalnih interesa srpskog naroda. Takođe je zamolio Aleksandra Vulina da bude oprezan u svom obraćanju o njenom poreklu i naglasio da mediji imaju pravo na svoje mišljenje, ali da Srbija mora biti dostojanstvena i odgovorna.

- Mi smo se suočili sa predlogom Nemačke, koji je ta zemlja najsnažnije gurala. I najsnažnije je gurala Analena Berbok, direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda. I bez obzira na sve ja sam večeras zamolio Aleksandra Vulina da ne koristi argumentaciju koju je koristio, u vezi sa njenim poreklom. Nemački mediji imaju pravo da rade šta hoće, mi moramo biti dostojanstveni i odgovorni.

Vučić je pohvalio potpredsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vulina kao visprenog, ali je rekao da se njegovi talenti mogu koristiti na drugačiji način. Osvrnuo se na međunarodnu podršku za rezoluciju, rekavši da su protiv Srbije bili kolektivni Zapad, EU, i druge zapadne zemlje kao što su Švajcarska, Norveška, San Marino, Lihtenštajn, te Amerika, Kanada, Australija, Novi Zeland, Čile i druge zemlje. Očekivalo se da će rezolucija biti jednoglasno usvojena, ali su potcenili Srbiju, što je, prema Vučićevim rečima, bila njihova sreća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading