"Srbi, gde god živeli, da stanu uz Vučića da bi odbrana naših interesa pred GS UN bila snažnija"! Arno Gujon kaže da nikad nije bilo potrebnije da Srbi budu jedinstveni!

Autor:

Vesti

15.05.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas, kada se demonizovanje Srba nameće kao nekakav mejnstrim i kada se kroz rezoluciju o Srebrenici Srbi žigošu kao genocidni narod, važno je da se širom sveta čuju srpski argumenti i odbrana koju iznosi predsednik Vučić kroz brojne diplomatske aktivnosti, kaže Gujon.

"Srbi, gde god živeli, da stanu uz Vučića da bi odbrana naših interesa pred GS UN bila snažnija"! Arno Gujon kaže da nikad nije bilo potrebnije da Srbi budu jedinstveni!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, za Republiku
Srbi, gde god živeli, da stanu uz Vučića da bi odbrana naših interesa pred GS UN bila snažnija 

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj,  koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od  najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo. I Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kaže za Republiku da će odbrana koju iznosi Vučić biti snažnija ako se svi Srbi, gde god živeli, drže jedinstveno i stanu uz svoju maticu i predsednika Srbije kada je nacionalni interes u pitanju:

- Danas, kada se demonizovanje Srba nameće kao nekakav mejnstrim i kada se kroz rezoluciju o Srebrenici Srbi žigošu kao genocidni narod, važno je da se širom sveta čuju srpski argumenti i odbrana koju iznosi predsednik Vučić kroz brojne diplomatske aktivnosti. Ta odbrana biće još snažnija ako se svi Srbi, gde god živeli, drže jedinstveno i stanu uz svoju maticu i predsednika Srbije kada je nacionalni interes u pitanju. Srbi u regionu i dijaspori - dodaje Gujon za naš portal, nemaju čega da se stide, znaju šta je istina, a znaju i da se drže zajedno kada je teško.

-  Oni su, nažalost, navikli na propagandu koja žigoše srpski narod, i da na nju odgovaraju snagom srpskog duha koji ih drži da se u zlu ne ponize - zaključuje Gujon.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Ana

15.05.2024 17:39

Teško da se Srbi mogu složiti.

Мiraš

15.05.2024 17:40

Arno Gujon ističe važnost jedinstva među Srbima, posebno uoči sednice GS UN. Podrška predsedniku Vučiću može biti ključna za snažnu odbranu nacionalnih interesa.

Đorđije

15.05.2024 17:40

Poziv na jedinstvo od strane Arno Gujona je podsetnik da su zajednički napori neophodni kada su u pitanju važne nacionalne teme. Stajanje uz lidera može učvrstiti poziciju Srbije na međunarodnom planu.

Balša

15.05.2024 17:41

U trenucima kada se odlučuje o bitnim pitanjima za Srbiju, kao što je rezolucija o Srebrenici, jedinstvo i podrška su od suštinskog značaja. Gujonova poruka je poziv na solidarnost i zajedničko delovanje.