SRBI ŠIROM SVETA UZ VUČIĆA U LAVOVSKOJ BORBI PRED GENERALNOM SKUPŠTINOM UN! Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji za Republiku!

Autor:

Vesti

15.05.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj, koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

SRBI ŠIROM SVETA UZ VUČIĆA U LAVOVSKOJ BORBI PRED GENERALNOM SKUPŠTINOM UN! Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji za Republiku!

Foto: shutterstock,ATAImages,Tanjug/Filip Krajinčanić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!U toj borbi predsednik uživa sve snažniju poruku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

Među njima je i Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji koji u razgovoru za Republiku poziva Srbe, ne samo u matici, već širom regiona i dijaspore da daju nikad snažniju podršku lavovskoj borbio predsednika Vučića tog 23. maja u 16 sati, kada počinje sednica GS UN:

 - Generalno, kada je država ugrožena ili kada državi preti neka neugodna situacija obično se i građanstvo i politička elita i svi ujedinjuju oko predsednika koji je nosilac prve funkcije u državi. Tako je i ovog puta. Sramna rezolucija o Srebrenici, koju su podneli oni koji su prethodno na najregularniji način bili optuženi za genocid, govori da se Srbija sprema nova podvala, novo poniženje. Odgovor na svaku podvalu i svako poniženje, bilo koga, pa i ovih najjačih u suštini je, kako ističe Stoilković, je puno srpsko jedinstvo, sloga i solidarnost. 

- Tako da poziv da se ujedine građani Srbije oko predsednika Vučića, važi i za sve Srbe koji žive izvan Srbije, što znači da ćemo da i mi u Makedoniji i svi Srbi - u regionu i dijspori - biti kompletno na strani predsednika Vučića u ovom trenutku u njegovoj borbi da se izbegne ono što je najgore. Bez obzira što ta rezolucija nema pravno obavezujuće dejstvo. U tom smislu, pored ove borbe, ono što će ostati iza ovoga je priča o srpskom jedinstvu i međusobnoj toleranciji sa drugima. I živi bili pa videli, dočekali da Srbi budu svoj na svome!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (27)

Loading
Steva

15.05.2024 13:45

Svi Srbi su uz Vučića i podržavaju njegovu borbu za Srbiju!

Jana

15.05.2024 13:55

Sada je više nego ikada do sada neophodno jedinstvo i zajedništvo svih Srba ma gde da se oni nalaze.

ana

15.05.2024 13:55

to su pravi Srbi!

Ruška

15.05.2024 13:56

Vučić se lavovski bori da dokaže da se u Srebrenici dogodio zločin a ne genocid ia da srpski narod nije genocidan.