"UKAZAO SAM MU NA SVE PROBLEME SA KOJIMA SE SRBIJA SUOČAVA" Vučić se sastao sa Kulebom! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.05.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksanar Vučić se oglasio na svom instagram profilu.

"UKAZAO SAM MU NA SVE PROBLEME SA KOJIMA SE SRBIJA SUOČAVA" Vučić se sastao sa Kulebom! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio na svom Instagram profilu gde je podelio da se sastao sa ukrajinskim ministrom Dmitrom Kulebom. 

- Veoma dobar i korektan razgovor sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine dmytro_kuleba. Razmotrili smo i dogovorili unapređenje bilateralnih odnosa, sa posebnom željom da uskoro organizujemo ekonomski forum izmedju privrednika dveju zemalja. Takođe, ambasador Srbije, u kratkom periodu, vratiće se na svoju dužnost u Kijev. Razgovarali smo i o evropskom putu obeju zemalja i nasušnoj potrebi uspostavljanja mira. Ministru Kulebi sam ukazao i na probleme sa kojima se Srbija suočava, posebno na međunarodnom planu - napisao je predsednik na Instagramu. 

 

 

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je obavio razgovor telefonom sa saveznim kancelarom SR Nemačke, Olafom Šolcom. Tokom razgovora, predsednik je istakao značajne teme koje su obuhvatale pitanja od obostranog interesa, situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i ekonomsku saradnju između Srbije i Nemačke.

Dobra i otvorena razmena mišljenja sa nemačkim kancelarom Šolcom o svim pitanjima od obostranog interesa, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o veoma uspešnoj ekonomskoj saradnji i stalnom povećanju trgovinske razmene između naše dve zemlje. Zahvalio sam Nemačkoj na posvećenosti odličnim ekonomskim odnosima sa Srbijom i velikim investicijama koje su u znatnoj meri doprinele brzom napretku Srbije, a posebno sam se osvrnuo na ogromne potencijale za ulaganje koji su se otvorili u okviru EXPO 2027. Izrazio sam uverenje da će nemačke kompanije pronaći interes u nekim od najvećih projekata čija realizacija će dugoročno doprineti snažnom rastu Srbije i povezivanju celog regiona - istakao je Vučić nakon razgovora.

Razmena mišljenja obuhvatala je i delikatna pitanja u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja, kao i ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu. Predsednik je posebno istakao nepodnošljivo stanje po srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, naglasivši uporno izbegavanje Prištine da izvrši svoje prihvaćene i potpisane obaveze, posebno u pogledu formiranja ZSO. Takođe, predsednik je istakao potrebu za podrškom evrointegracijama i konkretne podsticaje koji bi dali novi zamah nastavku reformskih procesa i novu energiju zemljama kandidatima na EU putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Dejan

13.05.2024 14:32

Važno je da lideri imaju otvoren dijalog o problemima i izazovima. Nadam se da će ovaj susret doprineti rešavanju pitanja od zajedničkog interesa.

Nikola

13.05.2024 14:32

Gest kao što je ovaj pokazuje posvećenost lidera rešavanju izazova s kojima se njihove zemlje suočavaju. Nadam se da će rezultirati konkretnim akcijama za poboljšanje situacije.

Sasa

13.05.2024 14:33

Ovo je prilika da se izraze zabrinutosti i traže zajednička rešenja za aktuelne probleme. Nadam se da će lideri naći konstruktivne načine za rešavanje izazova.

Sasa

13.05.2024 14:33

Ovo je prilika da se izraze zabrinutosti i traže zajednička rešenja za aktuelne probleme. Nadam se da će lideri naći konstruktivne načine za rešavanje izazova.