"ŽIVELA VOJSKA SRBIJE" VUČIĆ NAKON VEŽBE POSLAO JAKU PORUKU: Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina

Autor:

Vesti

19.04.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali ćemo morati još mnogo da radimo, kupujemo, popravljamo i da se više oslanjamo na našu namensku industriju, napisao je Vučić.

"ŽIVELA VOJSKA SRBIJE" VUČIĆ NAKON VEŽBE POSLAO JAKU PORUKU: Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije Vihor 2024“ na Privremenom poligonu „Pešter“.

- Hoću da čestitam našoj vojsci na uspešno izvedenoj vežbi. Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina, koliko je uspešna i koliko je ulagala u svoju vojsku.

 

 


Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali ćemo morati još mnogo da radimo, kupujemo, popravljamo i da se više oslanjamo na našu namensku industriju.

Naše je da snažimo, jačamo, ekonomski napredujemo i rastemo, da brinemo o svim infrastrukturnim projektima i snaženju armije, da bismo bili mnogo jaki da zaštitimo Srbiju od svih onih koji bi da je sruše.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! - napisao je Vučić na Instagramu. 

 

 

PODSETIMO

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se nakon odražne združene vojne vežbe "Vihor 2024" gde je istakao da će svaka njegova inicijativa biti usmerena na razvoju Tutina i Pazara.

- Ono što je za mene važno je da u svakom trenutku pozovem Bošnjake i Srbe, hvala svim ljudima koji razumeju da mi moramo da živimo zajedno. Svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoju i Pazara i Tutina. Kada imate skup u Sarajevu svih Bošnjaka, niko iz Beograda nije vređao nikoga, ali šta da radite. Sve što sebi date za pravo, drugom ne date - istakao je predsednik Vučić.

Na privremenom poligonu Pešter Vojska Srbije angažovala je više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, od kojih više od 50 modernizovanih sredstava i sredstava u razvoju, poput izviđačke bespilotne letelice "pegaz", drona malog dometa "vrabac", naoružane bespilotne letelice kratkog dometa "senka", kiler drona "osica", naoružanog drona "obad", kao i naoružanog mini kvadrikoptera "komarac". 

U realizaciji taktičkih i vatrenih zadataka  upotrebljeni su tenkovi M-84 i  T-72M, borbena oklopna vozila BOV OT, "Miloš", "Lazar-3", MRAP, samohodna haubica 155 mm "Nora-B52", modernizovani i digitalizovani višecevni lanseri raketa "oganj" i vozila "hamvi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

Komentari (24)

Loading
Dada

19.04.2024 14:25

Ništa manje nismo ni očekivalo od pripadnika Vojske Srbije, nego da ovako to izvedu, kako dolikuje. Napredak je očigledan, svaka čast momci.

Maja

19.04.2024 14:27

Drzava je snazna koliko je snazna njena vojska

Rade

19.04.2024 14:29

Konačno vojska koja odgovara ovom istorijskom trenutku i koja polaže računa samo komandantu a ne stranim ambasadorima. Sa tim autokolonijalnim ponašanjem se završilo kada je proteran DOS.

Adama

19.04.2024 14:30

Kako mi je milina u srcu što naša vojska sada ovako izgleda. Kada je Ponoš bio na čelu i uništavao je u ime DOS-a, dobro da šiptari nisu pomerili administrativnu liniju do Slavije.