KAKO SE MINISTARKE BORE SA HLADNOĆOM NA PEŠTERU? I članice Vlade Srbije na poligonu! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.04.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niska temepratura i hladno vreme naterali su ministre da posegnu za čajem kako bi se ugrejali.

KAKO SE MINISTARKE BORE SA HLADNOĆOM NA PEŠTERU? I članice Vlade Srbije na poligonu! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Na Privremenom poligonu "Pešter" danas se održava združena taktička vežba s bojevim gađanjem "Vihor 2024".

Združenoj taktičkoj vežbi prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na poligon su pristigle visoke zvanice, među kojima su i članovi aktuelne Vlade Srbije.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Niska temepratura i hladno vreme naterali su ministre da posegnu za čajem kako bi se ugrejali.

Topli napitak pomogao je ministarkama Dariji Kisić,Danici Grujičić i Slavici Đukić Dejanović da se malo zagreju.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Inače, prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva, vežba ''Vihor 2024'' jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje Vojska Srbije izvodi, saopšteno je iz Ministarstva.

 

PODSETIMO

Predsednik Srbije došao je na poligon, Podnošenjem raporta predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću danas je počela Združena taktička vežba s bojevim gađanjem "Vihor 2024" na privremenom poligonu "Pešter". Raport je predao major Đorđe Simić.

- Oficiri, podoficiri i vojnici zdravo - rekao je Vučić.

Brigadni general Siniša Stašević, komandant Druge brigade Kopnene vojske, rekao je da se vežba izvodi po temi izvođenja napadne operacije. Vežbu izvodi je Druga brigada kopnene vojske, ojačana delom jedinica Vojske Srbije.

Izviđački dronovi "vrabac", na početku vojne vežbe, prikupljaju podatke. Angažovane su i četiri plaforme "mali Miloš". Podaci se prosleđuju na komandno mesto brigade.

U vežbu uključeni i sistemi PVO, uključujući FK-3, kao i modernizovani radar "žirafa". Sistem "pasars" dejstvuje po neprijateljskim dronovima.

Prisustvuje i komandant Kfor


Prisustvuje i komandant Kfora Ozkan Ulutaša, koji je ošao na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovica.

To je  prvi put da jedan komandat Kfora, međunarodnih mirovnih snage pod vođstvom NATO, zasnovanih na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, prisustvuje prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević najavio je uoči vežbe da će tokom "Vihora 2024" biti prikazani po prvi put mnogi sistemi naoružanja, među kojima, kako je rekao, ima i onih najsloženijih, najbitnijih, najskupljih i najubojitijih.

Na vežbi učestvuju kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva vežba je jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.

Angažovano je nekoliko hiljada pripadnika Vojske Srbije iz Generalštaba, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde i specijalnih jedinica - 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre", koje su u okviru združene vežbe "Vihor 2024" angažovane na izvođenju protivterorističke operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading