VUČIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA I BOŠNJACIMA: Moramo da živimo zajedno, svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoju Tutina i Pazara

Autor:

Vesti

19.04.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na privremenom poligonu Pešter Vojska Srbije angažovala je više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, od kojih više od 50 modernizovanih sredstava i sredstava u razvoju.

VUČIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA I BOŠNJACIMA: Moramo da živimo zajedno, svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoju Tutina i Pazara

Foto: Printscreen/RTS1

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se nakon odražne združene vojne vežbe "Vihor 2024" gde je istakao da će svaka njegova inicijativa biti usmerena na razvoju Tutina i Pazara.

- Ono što je za mene važno je da u svakom trenutku pozovem Bošnjake i Srbe, hvala svim ljudima koji razumeju da mi moramo da živimo zajedno. Svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoju i Pazara i Tutina. Kada imate skup u Sarajevu svih Bošnjaka, niko iz Beograda nije vređao nikoga, ali šta da radite. Sve što sebi date za pravo, drugom ne date - istakao je predsednik Vučić.

PODSETIMO

Na privremenom poligonu Pešter Vojska Srbije angažovala je više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, od kojih više od 50 modernizovanih sredstava i sredstava u razvoju, poput izviđačke bespilotne letelice "pegaz", drona malog dometa "vrabac", naoružane bespilotne letelice kratkog dometa "senka", kiler drona "osica", naoružanog drona "obad", kao i naoružanog mini kvadrikoptera "komarac". 

U realizaciji taktičkih i vatrenih zadataka  upotrebljeni su tenkovi M-84 i  T-72M, borbena oklopna vozila BOV OT, "Miloš", "Lazar-3", MRAP, samohodna haubica 155 mm "Nora-B52", modernizovani i digitalizovani višecevni lanseri raketa "oganj" i vozila "hamvi".

Kada reč o letelicama Ratnog vazduhoplovstva, tokom "Vihora" će biti angažovani avioni "MiG-29", modernizovani "Orao", "Super Galeb G-4", helikopteri "Mi-35M", "Mi-17", "H-145M", "Gama" i transportni avioni CASA C-295 i An-26, kao i daljinski pilotirani vazduhoplov CH-95.

Prikazani su  i protivvazduhoplovni sistemi "FK-3", "PASARS" i "PANCIR-S1", kao i sistem za detekciju i ometanje bespilotnih vazduhoplova "Repelent".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (30)

Loading
Neo

19.04.2024 14:09

Moramo da živimo zajedno, samo što mi nemamo potrebu da iz Beograda upravljamo Sarajevom, ali oni imaju potrebu da iz Sarajeva upravljaju Banjalukom.

Nina

19.04.2024 14:16

Neophodno je da Srbi i Bosnjaci nadju zajednicki jezik.

Nevena

19.04.2024 14:21

Zaista nema potrebe da se mrzimo, da se svadjamo i sukobimo, jer svi smo u biti jedan narod, jedno nebo imamo kao i jedan život. Ljubav i sloga čine naše živote vrednim i bogatim.

Dara

19.04.2024 14:22

Život je kratak i ne treba ga potrošiti na mržnju, svi treba da živimo normalno i u miru. Mir je ono za šta se Vučić neumorno bori.