PETKOVIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI: Sastanak planiran za 13.30 sati

Autor:

Vesti

19.04.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će današnji susret biti prilika za dalju analizu situacije i razmenu stavova o aktuelnim pitanjima između Srbije i Kvinte

PETKOVIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI: Sastanak planiran za 13.30 sati

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, ima zakazan sastanak danas sa ambasadorima i predstavnicima država Kvinte u Srbiji, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji. Sastanak je planiran za 13.30 sati, a održaće se u Palati Srbije.

Susret nakon sastanka Beograda i Prištine u Briselu

Ovaj sastanak dolazi dan nakon nedavnog sastanka Beograda i Prištine u Briselu o pitanju dinara, kao i na 11. godišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma. Direktor Petković je izjavio da se i dalje nisu pomerili s mesta nakon petog sastanka u Briselu, te da je Priština pokazala nezainteresovanost za pronalaženje rešenja.

Očekuje se da će današnji susret biti prilika za dalju analizu situacije i razmenu stavova o aktuelnim pitanjima između Srbije i Kvinte, kao i za sagledavanje mogućih koraka ka rešavanju problema.

Stavovi zemalja Kvinte i EU

Zemlje Kvinte, odnosno Sjedinjene Američke Države, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija, zajedno sa šefom Delegacije EU, imaju značajan uticaj na politička dešavanja na Kosovu i Metohiji. Njihovi stavovi i odluke često igraju ključnu ulogu u rešavanju problema na ovom prostoru.

Analiza stanja i dalji koraci

S obzirom na značaj sastanka i njegovu vezu sa nedavnim događajima u vezi sa pitanjem dinara, očekuje se da će Petar Petković detaljno analizirati trenutno stanje i pokušati da pronađe put ka daljim koracima koji bi doveli do rešenja.

Srbija nastavlja da ističe važnost dijaloga i pronalaženja obostrano prihvatljivih rešenja, a današnji susret sa ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije EU predstavlja još jedan korak ka ostvarenju ovog cilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading