U BRISELU ZAVRŠEN SASTANAK DELEGACIJE BEOGRADA I LAJČAKA!

Autor:

Vesti

18.04.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je počeo nešto pre 10 sati

U BRISELU ZAVRŠEN SASTANAK DELEGACIJE BEOGRADA I LAJČAKA!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Tanjug/Miloš Milivojević

U Briselu, gde su danas nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom.

Kako se saznaje, trebalo bi da usledi sastanak prištinske delegacije sa Lajčakom. Očekuje se da će glavna tema današnjih sastanaka u Briselu biti odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

Petković je u utorak rekao da u Brisel dolazi sa svojim timom, u kojem su i finansijski eksperti.

- Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja - rekao je Petković.

Poslednji sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine koji je bio posvećen uredbi centralne banke u Prištini, prema kojoj je jedina valuta dozvoljena u gotovinskom platnom prometu na KiM evro, održan je 4. aprila u Briselu.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u ponedeljak, da će kasnije ove nedelje ugostiti glavne pregovarače Beograda i Prišine na novoj rundi razgovora, sa ciljem da se pronađe privremeno rešenje za ljude koji su pogođeni odlukom centralne banke u Prištini da na Kosovu bude ukinut dinar.

"Očekujem da obe strane dođu na sastanak otvorenih umova, fleksibilni i da budu orijentisani na pronalaženje rešenja, na osnovu ideja koje su prezentovane na prethodnim sastancima", naveo je Lajčak na Fejsbuku.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading