NOVI SUPERLIGAŠ ĆE IGRATI UTAKMICE U ZAJEČARU! OFK se vraća u elitu, ali NIŠTA od Karaburme!

Autor:

Sport

18.04.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je decentralizacija srpskog fudbala.

NOVI SUPERLIGAŠ ĆE IGRATI UTAKMICE U ZAJEČARU! OFK se vraća u elitu, ali NIŠTA od Karaburme!

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Iako je Karaburma decenijama bila domaćin elitnog srpskog fudbala, a "OFKa" će se izvesno tamo i vratiti, od naredne sezone ta slika će se promeniti. Naime, prema informacijama koje su objavili pojedini beogradski mediji, OFK Beograd će od jula postati domaćin na novom stadionu pod Kraljevicom u Zaječaru. Ova odluka nije rezultat eventualnih radova na Omladinskom stadionu, već je deo plana da se superligaški fudbal premesti na istok Srbije.
 

Republika

Foto: Starsport

OFK Beograd

Podsetimo, lokalni Timok 1919 trenutno suvereno drži lidersku poziciju u Zonskoj ligi "istok", ali je još uvek daleko od plasmana u elitno takmičenje. Ideja o selidbi OFK Beograda u Zaječar dobila je zvaničnu formu i očekuje se konačna potvrda u narednim danima. Romantičare od zvaničnog povratka u Superligu deli svega osam bodova.


Odluka da OFK Beograd postane domaćin na novom stadionu u Zaječaru predstavlja važan korak ka decentralizaciji srpskog fudbala. Izgradnja novog stadiona u Zaječaru označava ulaganje u sportsku infrastrukturu istočne Srbije i pruža mogućnost ljubiteljima fudbala u ovom delu zemlje da uživaju u superligaškim mečevima.

Ovakva selidba tima kao što je OFK Beograd imaće značajan uticaj na Superligu Srbije, otvarajući nove mogućnosti za navijače širom zemlje. Istovremeno, ovo predstavlja izazov za klub, ali i priliku da proširi svoju bazu navijača na teritoriji istočne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading