TURSKU POGODILO ČAK 20 ZEMLJOTRESA! Snažni udari širom zemlje, spasioci na licu mesta

Autor:

Svet

18.04.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Sivas u okrugu Gurun pogodio je u 07.46 po lokalnom vremenu zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale, a dubina je izmerena na 10,56 kilometara

TURSKU POGODILO ČAK 20 ZEMLJOTRESA! Snažni udari širom zemlje, spasioci na licu mesta

Foto: Shutterstock

Tursku je danas pogodilo preko 20 zemljotresa, a najjači su bili jačine 4,7 i 4,1 stepeni po Rihterovoj skali u gradu Tokat u okrugu Sulusaraj.

U Tokatu je jači zemljotres zabeležen u 01.06 po lokalnom vremenu na dubini od 9,97 kilometara, a drugi u 02.35 na dubini od 7 kilomentara, saopštila je turska služba za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama AFAD.

Guverner Tokata Numan Hatipoglu izjavio je da za sada nema izveštaja o bilo kakvoj nesreći, a da vatrogasna služba, policija i druge institucije nastavljaju sa istragom na terenu, prenosi turska agencija Anadolija.

Na sajtu AFAD se navodi da je grad Kahramanmaraš u 08.08 po lokalnom vremenu pogodio zemljotres jačine 2,8 na dubini od 7 kilometara.

Grad Sivas u okrugu Gurun pogodio je u 07.46 po lokalnom vremenu zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale, a dubina je izmerena na 10,56 kilometara.

Osmoro ljudi povređeno je u najnovijem snažnom zemljotresu i u Japanu koji je pogodio jugozapad te ostrvske zemlje.

Seizmolozi su izmerili 6,3 po Rihterovoj skali. Cunamija srećom nema kako ni veće, kako su rekli, materijalne štete.

Epicentar je bio između ostrva Kjušu i Šikoku. Japan godišnje pogodi oko 1.500 zemljotresa. Nuklearna elektrana u blizini je nastavila rad bez problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading