"Razgovarali smo i o narednim koracima u dijalogu..."! Oglasio se Lajčak posle sastanka sa Vučićem u Mostaru!

Autor:

Vesti

16.04.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajčak je naglasio da je potreban hitan napredak u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Razgovarali smo i o narednim koracima u dijalogu..."! Oglasio se Lajčak posle sastanka sa Vučićem u Mostaru!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se danas u Mostaru sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o narednim koracima u vezi sa dijalogom.

- U Mostaru sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao i o narednim koracima u dijalogu, predstojećem sastanku glavnih pregovarača, kao i regionalnim dešavanjima - naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Dodao je da je naglasio da je potreban hitan napredak u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić stigao je posle sastanka bio na otvaranje Sajma privrede u Mostaru, na kome nastupa i 26 kompanija iz Srbije.

- Hvala vam na gostoprimstvu, hvala na toplom dočeku. Juče smo uradili važnu stvar, uspostavili redovnu liniju između Beograda i Mostara, siguran sam da će za godinu ili dve to biti najbolja i jednako važna linija. Nije nam prvi put da se ovde sretnemo, možemo da se družimo i razgovaramo o svim temama, a onda neretko gledamo ko će i kako koga za gušu, da evropljani ne vide, da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspe, nadam se da ćemo to da promenimo. Imao sam kratak razgovor sa Plenkovićem. Neću da govorim o našim primedbama prema drugima, kojih ima mnogo ali hoću o onome što su primedbe na naš račun i da to popravljamo. Ako je istina da su napadnuti hrvatski novinari u Pančevu, naši nadležni će uraditi sve da to reše. Nadam se da ćemo imati više iskrenosti svi, jedni prema drugima. Verujem da zajednički možemo da živimo i napredujemo brže. Hoću da se zahvalim i svima koji su ovde bili domaćini, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbima. Pozivam sve kompanije iz Srbije da sarađuju sa kompanijama iz BiH, iz Hrvatske... - rekao je Vučić.

- Želimo da naša saradnja bude na još višem nivou nego što je danas. Hvala još jednom svima - rekao je predsednik Vučić za kraj.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Ana

16.04.2024 19:03

Jako nam je vazno da nastavimo sa dijalogom Beograda i Pristine.

Ratko

16.04.2024 19:05

Srbija je uvek za mir i dijalog.

Vlada

16.04.2024 19:15

Priština treba da počne sa ispitivanjem svih svojih obaveza prema državi Srbiji.

Vlada

16.04.2024 19:15

Država Srbija je uvek spremna za dijalog sa Prištinom.