PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO U 8 ČASOVA: O svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednim danima

Autor:

Vesti

15.04.2024

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, u Strazburu počinje prolećno zasedanje Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope na kome će se, između ostalog, voditi debata o zahtevu tzv. Kosova za članstvo.

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO U 8 ČASOVA: O svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednim danima

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Aleksandar Vučić

O svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednom periodu, u jutarnjem dnevniku u 8 sati govoriće predsednik Aleksandar Vučić.

Naime, u Strazburu počinje prolećno zasedanje Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope na kome će se, između ostalog, voditi debata o zahtevu tzv. Kosova za članstvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je pisma svim članicama Saveta Evrope i pozvao ih da još jednom razmisle o prijemu tzv. Kosova. Pisao je i predsedniku Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

Svi koji gaze ustavni poredak Srbije, za to će odgovarati, kaže Vučić.

"Posebno sam ukazao na trik kojim će se služiti 10. maja kada će poslati nacrt ZSO u tobožnji ustavni sud na ocenu ustavnosti, posle kojeg naravno ništa neće uraditi, ne bi li nekome zamazali oči i obezbedili glas u Savetu Evrope", rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori, kao i da je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je imao razgovore juče i prekjuče sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

“Mi ćemo se držati ne samo međunarodno javno-pravnih normi, već ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu", rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (32)

Loading
Jela

15.04.2024 07:47

Gledaćemo Vučića.

Nenad

15.04.2024 07:47

Uskoro nam se u 8 jutros obraća Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i govoriće o narednim dešavanjima u Srbiji u daljim danima.

Jelena

15.04.2024 07:49

Vučić vodi politiku mira i stabilnosti.

zoran

15.04.2024 07:50

Da li je to normalno!