VAŽNA ODLUKA IZBORNE KOMISIJE: 1.265 biračkih mesta na izborima 2. juna

Autor:

Vesti

13.04.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navedena odluka je sačinjena na osnovu predloga opštinskih uprava gradskih opština Grada Beograda, navedeno je u saopštenju.

VAŽNA ODLUKA IZBORNE KOMISIJE: 1.265 biračkih mesta na izborima 2. juna

Foto: ATA Images

Gradska izborna komisija usvojila je na današnjoj sednici Odluku o određivanju biračkih mesta na teritoriji grada Beograda za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada raspisanim za 2. jun.

Prema toj odluci utvrđen je broj od 1.265 biračkih mesta, što je uvećanje od 85 izbornih mesta, odnosno sedam odsto u odnosu na broj biračkih mesta na izborima 2023. godine.

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, prilikom sačinjavanja predloga odluke striktno se vodilo računa o preporukama iz Izveštaja ODIHR/OEBS, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Gradske izborne komisije, da se postojeća biračka mesta sa više od 1.800 birača podele na adekvatan način kako bi se navedena preporuka ispunila i unapredio izborni proces.

Navedena odluka je sačinjena na osnovu predloga opštinskih uprava gradskih opština Grada Beograda, navedeno je u saopštenju.

PODSETIMO

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra vojnoj svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Svečanost će biti održana u nedelju 14. aprila, u 11 časova u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

Svečanosti će prisustvovati ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading