SKUPŠTINA SRBIJE: Javni tužioci položili zakletvu

Autor:

Vesti

10.04.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolovac im je čestitala i poželela sreću u radu.

SKUPŠTINA SRBIJE: Javni tužioci položili zakletvu

Foto: RTS printscreen

Novizabrani javni tužioci danas su položili zakletvu u Narodnoj skupštini pred vrhovnom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac i predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić.

Javni tužioci i tužiteljke koji su prvi put izabrani na tu funkciju obavezali su se da će posao obavljati predano, savesno i nepristrasno i štiti ustavnost i zakonitost, ljudska prava i građanske slobode.

Dolovac im je čestitala i poželela sreću u radu.

PODSETIMO

Raspala se Đilasova poslanička grupa, a u nazivu poslaničke grupe više nema Pokreta slobodnih građana, već samo - Stranka slobode i pravde.

Naime Dragan Đilas je izbacio tri poslanika Pokreta slobodnih građana - Pavla Grbovića, Anu Oreg i Vladimira Pajića. 

Ana Stevanović Đukić, članica predsedništva, napustila je Stranku slobode i pravde.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:


- Dragi prijatelji i kolege,


posle 5 godina odlučila sam da i formalno napustim SSP Stranka slobode i pravde u kome sam od dana osnivanja i podnesem ostavke na stranačke funkcije - članice predsedništva i internacionalnog sekretara. Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima.


Iza mog rada kao internacionalnog sekretara su veliki rezultati budući da sam uspela da ogromnim radom i posvećenošću postavim SSP na međunarodnu mapu evropskih socijaldemokrarskih stranaka i uvedem SSP u PES Party of European Socialists (Partija evropskih socijalista) zahvaljujući kojima se širom Evrope čulo o dešavanjima na decembarskim izborima.


Na kraju, novu najavu bojkota izbora smatram pogrešnom. Uslovi jesu očajni i neravnopravni, no, neizlaženjem se postojeće stanje prolongira za još 4 preduge godine, a trenutne pozicije se cementiraju. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća 2 meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti.


Želim da se mnogima od vas zahvalim na višegodišnjoj podršci u borbi za bolje, zaista slobodno i pravdeno društvo, kao i viziju o našoj zemlji u kojoj se rado i lepo živi. Za to se vredelo boriti uprkos ogromnim ličnim žrtvama koje sam podnela zbog toga, a o kojima nikad nisam javno govorila. Svako dobro! - napisala je ona na Facebooku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading