"NISU ISTO URADILI BEOGRAD I PRIŠTINA, DRAGI PRIJATELJU"! Vučić jasno rekao Makronu: Pitanje dinara je sudbinsko pitanje srpskog naroda na KiM!

Autor:

Vesti

08.04.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksproprijacija na severu KiM, tu dovode svoje vojnike i policajce iako nemaju nikakva prava na to. Pucali su na našu decu samo zato što su nosili božićna drva. Pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na severu KiM. Bio je dogovor i svi smo razgovarali, da vas podsetim, da mora prvo Zajednica srpskih opština. Zato ću imati želju da razgovaram s vama o Savetu Evrope večeras, rekao je Vučić Markronu.

"NISU ISTO URADILI BEOGRAD I PRIŠTINA, DRAGI PRIJATELJU"! Vučić jasno rekao Makronu: Pitanje dinara je sudbinsko pitanje srpskog naroda na KiM!

Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj, zvaničnoj poseti Parizu.

Tom prilikom predsednik Srbije u obraćanju medijima osvrnuo se i na situaciju na Kosovu i Metohiji

- Došao sam da večeras razgovaramo o svim važnim pitanjima, geopolitičkim pitanjima. Uvek sam bio otvoren i večeras ću biti. Nisu obe strane učinile nešto za Beograd i Prištinu - rekao je on posle govora Emanuela Makrona koji je rekao da su i Beograd i Priština ponešto učinile od dogovorenog.

- Eksproprijacija na severu KiM, tu dovode svoje vojnike i policajce iako nemaju nikakva prava na to. Pucali su na našu decu samo zato što su nosili božićna drva. Pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na severu KiM. Bio je dogovor i svi smo razgovarali, da vas podsetim, da mora prvo Zajednica srpskih opština. Zato ću imati želju da razgovaram s vama o Savetu Evrope večeras - rekao je Vučić obraćajući mu se često sa "dragi prijatelju". 

Podsećamo, Emanuel Makron dočekao je srpskog predsednika uz najveće državne počasti na čemu mu se Vučić zahvalio.

- Razmišljao sam šta je najvažnije za moju zemlju, za moj narod da izgovorim pred vama večeras. Francuska nam je oduvek bila najbliža u Evropi i na nju smo najviše računali. I danas kad imamo neku muku, lično sam najviše voleo da se oslonim na vas. Retki ste u Evropi i svetu koji su želeli nekoga da saslušaju.

- Želeo je da sasluša i da čuje one koji nešto znače na Zapadnom Balkanu, i beskrajno vam hvala na tome - rekao je Vučić.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Ljilja

08.04.2024 21:03

Srbija je ta koja jedina poštuje sve što joj traže , a Priština sabotira sve i sve joj se gleda kroz preste!

Tanja

08.04.2024 21:05

Ukidanjem dinara Kurti je direktno ugrozio egzistenciju i opstanak Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Nevena

08.04.2024 21:08

Veoma sam ponosna na našeg predsednika Vučića što je pred celim svetom rekao istinu o Kurtijevom teroru na KiM.

Olivera

08.04.2024 21:09

Vučić je jasno i glasno rekao da Kurti nije ni jednu stvar ispoštovao.