SUSRET ALEKSANDRA VUČIĆA I MAKRONA PRENOŠEN UŽIVO NA MREŽI "X": Jelisejska palata prenosila obraćanje (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.04.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu de mu ova poseta Francuskoj ostati u večnom sećanju, te da je dugo razmišljao šta bi izjavio u nekoliko minuta.

SUSRET ALEKSANDRA VUČIĆA I MAKRONA PRENOŠEN UŽIVO NA MREŽI "X": Jelisejska palata prenosila obraćanje (VIDEO)

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je svoje duboko poštovanje prema Francuskoj tokom svoje posete Parizu. Naglasio je da će mu ova poseta ostati u večnom sećanju, ističući istorijsku bliskost između dve zemlje. Vučić je istakao da je Francuska oduvek bila najbliža u Evropi, te da je na nju Srbija uvek računala, kako u Prvom, tako i u Drugom svetskom ratu.

- Francuska nam je oduvek bila najbliža u Evropi, na nju smo najviše računali. Na Francusku smo najviše računali i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. I danas, kada imamo muku neku, uvek sam mogao da se oslonim na vas, da vas pozovem, i želim da vam kažem da su retki lideri koji žele nekog da saslušaju, čak i one manje od njih. Makron je želeo da me sasluša i hvala mu na tome - rekao je Vučić.

Obraćanje dva predsednika prenosila je i Jelisejska palata na Iksu.



Podrška u teškim vremenima

U svom obraćanju, predsednik Vučić je istakao da je Francuska bila ključna podrška Srbiji u teškim vremenima, te da je uvek mogao da se osloni na francuske lidere. Posebno je pohvalio predsednika Emanuela Makrona, ističući njegovu spremnost da sasluša i podrži Srbiju u njenim naporima.

185 godina diplomatskih odnosa

Obeležavajući 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, predsednik Vučić je podsetio na istorijsku dubinu veza između Srbije i Francuske. Ova duga istorija saradnje jasno ilustruje važnost odnosa između ove dve zemlje.

Nakon ove posete, jasno je da su veze između Srbije i Francuske duboko ukorenjene u istoriji i da će nastaviti da se razvijaju u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (40)

Loading
Tanja

08.04.2024 21:04

Srbija i Francuska imaju dugogodišnje prijateljstvo i saradnju koja se nastavlja.

Lukumaki

08.04.2024 21:08

Čekajte, pitajte opoziciju oni su uvereni da u Francuskoj ne znaju za posetu Vučića Francuskoj, ti genijalci jutros pisali o tome.

Deki

08.04.2024 21:12

Srbija i Francuska imaju dobru saradnju!

Marijana

08.04.2024 21:14

Mnogo nam znace prijateljski odnosi sa Francuskom